Foto: LETA

Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) nākamos trīs gadus turpinās vadīt tās līdzšinējais prezidents Vitālijs Gavrilovs, trešdien tika lemts organizācijas biedru sapulcē, portālu "Delfi" informēja LDDK pārstāve Viktorija Buraka.

"Lai panāktu uzņēmējdarbībai un investīcijām pievilcīgu vidi, piesaistītu radošus profesionāļus un radītu pārliecību, ka Latvijai ir potenciāls kļūt par labāko vietu, kur dzīvot, strādāt, nodarboties ar biznesu, darba devēju balss ir īpaši nozīmīga. Protams, daudz izaicinājumu ir priekšā, ņemot vērā notikumus gan globālajā arēnā, gan Latvijas politiskajā darba kārtībā, tai skaitā Saeimas vēlēšanas. Tādēļ šajos apstākļos ļoti svarīgi pastāvēt un strādāt sinerģijā, lai nodrošinātu uzsākto reformu un procesu pēctecību, jo stabilitāte ir panākumu atslēga," paudis Gavrilovs.

LDDK viceprezidentu amatus ieņems: SIA "Lietišķās informācijas dienesta" biznesa attīstības vadītāja Aiva Vīksna, biznesa augstskolas "Turība" padomes loceklis Ivars Strautiņš, AS "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa, VAS "Latvijas Dzelzceļš" prezidents Edvīns Bērziņš, SIA "Eiroholdings" valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks.

Savukārt LDDK padomes sastāvs turpmākos trīs gadus būs: biedrības Latvijas Būvuzņēmēju partnerība vadītāja Baiba Fromane, SIA "Lattelecom" galvenais izpilddirektors Juris Gulbis, Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Imants Kanaška, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas izpilddirektore Ināra Pētersone, AS "Latvijas valsts meži" prezidents Roberts Strīpnieks, Cēsu Uzņēmēju kluba prezidents Arkādijs Suškins, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija prezidents Normunds Bergs.

Tāpat sapulcē ar valdības pārstāvjiem darba devēji pārrunāja turpmākos soļus Latvijas konkurētspējas rādītāju uzlabošanai. Ministru prezidents Māris Kučinskis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un labklājības ministrs Jānis Reirs ar LDDK biedriem diskutēja par finanšu sektora stabilitātes un reputācijas ietekme uz Latvijas konkurētspēju, IKP un valsts budžetu. Tāpat tika aktualizēts jautājums par darbaspēka pieejamību, kas ietekmē konkurētspējas līmeni.

Darba devēji uzsvēra, ka jau tuvākajā laikā Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē valdība kopā ar sociālajiem partneriem izskatīs jautājumus par Globālās konkurētspējas indeksa rādītāju uzlabošanu, valsts pārvaldes reformu un finanšu sektora stabilitāti.

Ikgadējā LDDK biedru sapulcē piedalījās lielākie Latvijas darba devēji, kuri nodarbina 44 procentus visas Latvijas darba ņēmēju un kuru uzņēmumu kopējais apgrozījums ir 40 miljardi eiro. LDDK ir dibināta 1993. gadā, un ir sociāli-ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. V.Gavrilovs ir LDDK prezidents kopš 1996. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!