Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Būtu svarīgi nodrošināt, lai katrs uzņēmums pats patstāvīgi varētu izstrādāt konkrētu pasākumu plānu Covid-19 epidemioloģisko drošības prasību nodrošināšanai, pauda Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK).

Tajā uzsvēra, ka uzņēmumi un to vadība ir ieinteresēti un motivēti, lai notiktu drošs darba process. Tāpēc katram uzņēmumam individuāli, izvērtējot savus konkrētos apstākļus, proti, nozari, lokāciju, darbinieku skaitu, telpu izkārtojumu un ražošanas īpatnības, būtu jāļauj pieņemt atbilstošus un drošus darbības modeļus.

"Pašreiz šāda veida prasības tiek noteiktas no Veselības ministrijas puses, neļaujot uzņēmumiem katrā gadījumā individuāli pieņemt atbilstošus lēmumus," pauda LDDK.

Pēc LDDK sniegtās informācijas, darbinieku motivācijai vakcinēties darba devēji vairumā gadījumu veic aktīvu pārrunu procesu ar kolektīvu un iedrošina darbiniekus vakcinēties. Vienlaikus esot arī daži citi "burkāni", kurus darba devēji piedāvā saviem darbiniekiem, lai veicinātu vakcinēšanos, tajā skaitā naudas balvas, brīva un apmaksāta diena pēc vakcinācijas abās potēšanās reizēs, kā arī papildus atvaļinājuma diena vakcinētajiem.

Kā ziņots, Saeimā ir nonācis Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projekts, kas paredz noteikt, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!