Foto: LETA
Pie SIA "LDz Cargo' valdes priekšsēdētāja Gunta Mača, iespējams, likumsargi veikuši kratīšanu, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Rīta Panorāma". Pats Mačs šādas ziņas LTV noliedza.

Norādot uz tā rīcībā esošu informāciju, LTV vēsta, ka "LDz Cargo", kas nodrošina kravu pārvadājumus un pasažieru pārvadājumus, valdes priekšsēdētājs Mačs otrdien varētu atstāt amatu.

Pats Mačs intervijā LTV sacīja: "nezinu, kas ir izskanējis publiski", taču nekādas kratīšanas pie viņa neesot bijušas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nekādu interesi par viņu neesot izrādījis.

"LDz Cargo" šefs atzina, ka ir dzirdējis runas par to, ka viņš varētu tikt nomainīts un tas, iespējams, saistīts ar biznesa pārdali. Turklāt pirmdien "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Aivars Strakšas esot Maču otrdien uzaicinājis uz sarunu, lai piedāvātu viņam atstāt amatu. Šādam lēmumam gan neesot pamata, jo "LDz Cargo" finanšu rādītāji esot labi.

Mačs sacīja, ka iespējamā atbrīvošana, iespējams, saistīta ar viņa nostāju, proti, viņš iestājies pret funkciju pārdalīšanu LDz iekšienē.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ( V), kurš patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā, telefonintervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka LDz valdes priekšsēdētājs Strakšas tuvākajā laikā tiksies ar Maču un pārrunās uzņēmuma darbības rādītājus.

Matīss atzīmēja, ka viņa rīcībā nav informācijas par kādām konkrētām problēmām, kā arī iespējamām operatīvajām darbībām, kas varētu būt veiktas pie Mača.

Ja šī informācija apstiprināsies, tad būs jāvērtē visa sistēma, atzina ministrs.

Viņa vērtējumā, uzņēmuma kopējā darbība, tās rādītāji ir labi. "Protams, ka vienmēr var vēlēties labāk," sacīja ministrs.

Kā atgādina LTV, pirms diviem mēnešiem tiesa apcietināja bijušo LDz šefu Uģi Magoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!