Foto: Reuters/Scanpix

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmums SIA "LDz Cargo" 6. septembrī plkst. 10.30 izsolīs 200 no inventāra parka izslēgtus vagonus, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole sadalīta trijās lotēs - pirmajā iespējams iegādāties 65 vagonus ar kopējo sākumcenu 378 084 eiro, otrajā - 65 vagonus ar kopējo sākumcenu 391 776 eiro, savukārt trešajā - 70 vagonus ar kopējo sākumcenu 418 208 eiro.

Par dalību izsolē un izsoles noteikumu izsniegšanu noteikta izsoles dalības maksa 100 eiro un pievienotās vērtības nodoklis (PVN), kas netiek atmaksāta izsoles dalībniekiem, kā arī netiek iekļauta pārdošanas cenā.

Izsole notiks Dzirnavu ielā 147 k-1, Rīgā, 3. stāvā, 12. kabinetā.

Kā ziņots, "LDz Cargo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 162,326 miljoni eiro, kas ir par 35,9% mazāk nekā 2019. gadā, kā arī kompānija strādāja ar 3,303 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!