Foto: PantherMedia/Scanpix

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) prognozējoši par 5,387 miljoniem eiro plāno trim gadiem iegādāties degvielu autotransporta vajadzībām, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Iepirkums sadalīts 38 daļās.

Iepirkuma dokumentācija liecina, ka lielākā iepirkuma daļa ietver degvielas iegādi Rīgai, Cēsīm, Daugavpilij, Jelgavai, Jūrmalai, Liepājai, Madonai, Rēzeknei, Tukumam, Ventspilij un Valmierai, kopumā veidojot 4,504 miljonus eiro.

Savukārt prognozējoši par 152 512 eiro plānots iegādāties degvielu Jēkabpilij, par 64 766 eiro - Vecumniekiem, par 66 270 eiro - Saldum un par 52 888 - Olainei.

Prognozējoši degvielas iegādes izmaksas pārsniegs 30 000 eiro arī Salaspilij, Krāslavai, Gulbenei, Līvāniem, Ogrei un Ludzai. Savukārt prognozējoši 20 000 eiro robežu pārsniegs degvielas iegāde Talsiem, Siguldai, Skrīveriem, Pļaviņām un Saulkrastiem, bet 10 000 eiro robežu - Ugālei, Kārsavai, Aizkrauklei, Viļāniem, Aglonai, Koknesei, Dobelei, Lielvārdei un Skrundai.

Degvielas iepirkumā atsevišķi izdalīta arī Daudzeva, Iecava, Ķegums, Sēlpils, Ādaži, Ilūkste, Stende, Kandava, Valle, Preiļi, Pūre, Sērene un Višķi.

Uzņēmuma pārstāve Agnese Līcīte informēja, ka termiņš piedāvājumu iesniegšanai ir 2022. gada 9. maijs, bet paredzētais līgumu darbības laiks ir trīs gadi.

Viņa pauda, ka iepirkums tiek organizēts, lai nodrošinātu ar degvielu tehnoloģisko autotransportu, traktorus, ekskavatorus, mazās mehanizācijas un citu tehniku.

Līcīte norādīja, ka arī iepriekš iepirkums par degvielas iegādi autotransporta vajadzībām tika noslēgts uz trim gadiem. Šobrīd spēkā esošo līgumu darbības termiņš beigsies šogad jūnija beigās.

Pirms trim gadiem, 2019. gadā līgumu par degvielas piegādi LDz noslēdza par 5,119 miljoniem eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!