Foto: LETA

AS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) parakstījis līgumus ar "SEB banku" un Somijas finanšu pakalpojumu kompānijas "OP Corporate Bank plc." Latvijas filiāli par ilgtermiņa aizdevumu izsniegšanu kopumā 26 miljonu eiro apmērā infrastruktūras atjaunošanas un modernizācijas projektu īstenošanai, pavēstīja LDz.

Vienošanās paredz, ka "SEB banka" izsniegs aizdevumu 10,195 miljonu eiro apmērā ar līguma termiņu uz 10 gadiem. Savukārt "OP Corporate Bank plc" Latvijas filiāle izsniegs aizdevumu 16 miljonu eiro apmērā, aizdevuma termiņš būs septiņi gadi.

Līdzekļus LDz ieguldīs sliežu ceļu kapitālajos remontos, pārmiju pārvedu nomaiņā, optisko tīklu izbūvē un dzelzceļa tehnoloģisko ēku kapitālajā remontā. Tāpat šogad par šiem līdzekļiem paredzēts remontēt dzelzceļa pārbrauktuves, jo intensīvās autotransporta kustības rezultātā tās ir nolietojušās.

Šogad plānoti arī vairāku dzelzceļa staciju ēku kapitālie remonti, piemēram, Gulbenes stacijai atjaunos fasādi, Liepājas stacijai nepieciešams jumta konstrukcijas kapitālais remonts, bet Pārogres stacijā plānots izbūvēt piekļuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un LDz koncerna valdošais uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!