Foto: Publicitātes foto
Par būvkompānijas SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) vienīgo īpašnieku kļuvis SIA "Energoholdings", kura dalībnieki ir uzņēmumi SIA "GRIF 23", SIA "Rīno", SIA "B. Holdings", kā arī trīs privātpersonas – Andris Asars-Asarovskis, Ivo Čerbakovs un Pēteris Dzirkals, informē uzņēmums.

Pēdējās izmaiņas īpašnieku sastāvā veiktas tāpēc, ka arī esošā uzņēmuma vadība nolēmusi kļūt par akcionāriem, tādejādi pilnveidojot uzņēmuma līdzīpašnieku sastāvu.

Ir veiktas izmaiņas arī uzņēmuma valdē, kuras sastāvā atgriezies Pēteris Dzirkals, līdz ar to uzņēmuma padome ir likvidēta.

Dzirkals pauž gandarījumu, ka ir panākta vienošanās ar jaunajiem īpašniekiem un šobrīd arī vairākiem uzņēmuma vadības pārstāvjiem ir radusies iespēja iegūt kapitāldaļas.

Savukārt SIA "GRIF 23" un SIA "Energoholdings" lielākais kapitāldaļu turētājs Guntis Rāvis norāda, ka "Latvijai ir ļoti būtiski vietējie uzņēmumi, jo tas ir valsts tautsaimniecības pamats". "Izmantojām iespēju atgūt uzņēmumu, kas vēsturiski bija ar Latvijas kapitālu, bet vēlāk kļuva par nu jau maksātnespējīgu ārvalstu investoru īpašumu," skaidro Rāvis, norādot, ka LEC ir viens no pieredzējušākajiem uzņēmumiem, kas īpaši specializējas energobūvniecības un sakaru izbūves jomā.

"Es uzticos esošajiem vadītājiem un neesmu plānojis aktīvi iesaistīties uzņēmuma operatīvajā darbībā," norāda Rāvis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā par LEC īpašnieku kļuva ar 'Skonto būves' līdzīpašnieku saistīta kompānija "IM Invest". Tā lielākais īpašnieks ir Ivars Millers (70%), kurš ir arī viens no Latvijas lielākās būvfirmas "Skonto būve" īpašniekiem. "Skonto būvē" Milleram pieder 20% kapitāldaļu.

Vēl iepriekš maksātnespējīgajam "Alta Property & Construction" piederošās LEC kapitāldaļas 1,105 miljonu latu vērtībā tika neveiksmīgi piedāvātas izsolē.

Būvkompānija LEC ir viena no lielākajām būvkompānijām Latvijā. 2009.gadā LEC strādāja ar 25,198 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 46% mazāk nekā 2008.gadā, un 4,597 miljonu latu zaudējumiem pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!