Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja saņēmusi līdzšinējā "Rīgas gaisma" direktora Jāņa Drulles atlūgumu, kurā aiziešanas iemesli nav minēti, un 9. augusta sēdes darba kārtībā iekļauts lēmumprojekts par viņa atbrīvošanu no amata.

Sēdes tiešraidei varēs sekot portāla "www.riga.lv".

Likumprojektā teikts, ka Drulli plānots atbrīvot balstoties uz Darba likuma 114. pantu - tātad pēc abpusējas vienošanās. Viņu no amata paredzēts atbrīvot ar 20. augustu.

Jānis Drulle "Rīgas gaismu" vada kopš 2016. gada 8. novembra. Viņš bija iecelts šajā amatā uz pieciem gadiem.

Jāatgādina, ka Rīgas pašvaldība aģentūra “Rīgas gaisma” pērn 2.oktobrī noslēdza 2 miljonu līgumu par 2700 ielu laternu nomaiņu un viedas vadības sistēmas ieviešanu. Pašvaldība maksā 40%, bet 60% finansē valsts no naudas, kas paredzēta klimata izmaiņu mazināšanai. Kā ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga", pārbaudot tāmes, atklājies, ka šajā projektā lampas maksā uz pusi dārgāk, nekā citos Rīgas konkursos. Salīdzinot ar Viļņu, cenas ir pat trīskārt augstākas. Tāda starpība bija pamats, lai konkursu pārtrauktu taču "Rīgas gaisma" līgumu noslēdza.

Tāpat uzņēmums noslēdza līgumu ar apsardzes firmu, kurai vēlāk izrādījās vairākus tūkstošus lieli nodokļu parādi, par ko Drullem nācās taisnoties.

Aģentūras "Rīgas gaisma" galvenais uzdevums ir Rīgas pašvaldības īpašumā esošo pilsētas ceļu un ielu, laukumu, parku un citu objektu ārējās apgaismošanas tīklu ekspluatācija, remonts un to kvalitatīvo rādītāju uzlabošana.

Kopā Rīgā ir 1640 izgaismotas ielas, parki, skvēri, dzīvojamie masīvi. Aģentūra “Rīgas gaisma” apkalpo vairāk kā 49 tūkstošus gaismas punktus, 37 tūkst. balstus, 1900 km kabeļus un gaisa vadu līnijas, ap 4 tūkst. elektriskos sadales punktus. Aģentūra apkalpo arī 46 Rīgā uzstādītos elektriskos pulksteņus. Aģentūrā strādā 150 darbinieki, teikts aģentūras mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!