Foto: Pixabay

Ekonomikas ministrija (EM) tuvākajā laikā lems par turpmāko iespējamo rīcību saistībā ar pieaugušajām elektroenerģijas vairumtirgus cenām, informēja ministrijā.

EM gan neprecizēja iespējamos termiņus un risinājumu variantus.

EM norādīja, ka apzinās šā brīža situāciju elektroenerģijas tirgū un to ietekmējošos faktorus, kas noveduši pie ļoti strauja un iepriekš neprognozēta elektroenerģijas vairumtirgus cenas pieauguma.

Vienlaikus ministra saņēmusi Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vēstuli, kas saistībā ar elektroenerģijas cenu sadārdzinājumu un faktu, ka daļa elektroapgādes komersantu pārtrauc līgumus ar pašvaldībām par elektroenerģijas piegādi, rosina atbildīgās valsts pārvaldes iestādes izstrādāt īstermiņa un ilgtermiņa risinājumus elektroenerģijas cenu kāpuma mīkstināšanai, kā arī paredzēt atbalsta mehānismus maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.

"Šobrīd EM iepazīstas ar LPS vēstulē pausto un LPS priekšlikumiem situācijas risināšanai, izvērtēs tos un tuvākajā laikā lems par turpmāko iespējamo rīcību," sacīja ministrijā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA) sniegt priekšlikumus par nepieciešamo rīcību saistībā ar pieaugušajām energoresursu cenām.

Tostarp, atsaucoties uz LPS ierosinājumu, Ministru prezidents uzdevis Vitenbergam uzdevumu izvērtēt nepieciešamību veidot starpnozaru darba grupu koordinētai situācijas risināšanai.

Tāpat ekonomikas ministram Kariņš uzdevis skaidrot elektroenerģijas un dabasgāzes cenu pieauguma iemeslus un iesniegt prognozes par cenu izmaiņām tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!