Foto: airBaltic/Publicitātes foto

Pašreizējās aplēses liecina, ka valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" izmaksā papildu 10 miljonus eiro, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Atbildot uz deputāta Vjačeslava Dombrovska jautājumu par to, ka pērn šajā laikā valdība teica, ka visdrīzāk "airBaltic" papildu atbalsts nebūs nepieciešams, taču izrādījās, ka nāksies piešķirt papildu finansējumu, Linkaits sacīja, ka tolaik nebija zināms, kā pandēmija attīstīsies aviācijā un bija cerības, ka vairāk ieguldījumu nevajadzēs.

"Arī šobrīd teikšu tieši tāpat, ka līdz oktobra sākumam bija cerības, ka aviokompānijai vairāk līdzekļus nākamgad nevajadzēs. Iepriekš esam pieņēmuši konceptuālu lēmumu par 90 miljonu eiro atbalstu, par ko vēl nav saņemts Eiropas Komisijas akcepts. Ja tāds būs, tad atbilstoši "ariBaltic" biznesa plānam, ar šo finansējumu vajadzētu pietikt. Savukārt, ņemot vērā īpašo situāciju tieši šobrīd Baltijas valstīs ar pandēmijas dziļumu un, ņemot vērā neseno valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, es konkrētu atbildi sniegt nevaru. Tieši šodien man bija tikšanās ar "airBaltic" vadību, un aptuveni rēķinām, ka šis lēmums par ārkārtējas situācijas ieviešanu maksā "airBaltic" maksā papildu 10 miljonus eiro, jo samazinās ienākošā satiksme no ārzemēm Latvijā, jo kurš gan vēlēsies atbraukt uz valsti, kurā ir mājsēde, kā vien tie latvieši, kuri ir izbraukuši no valsts," sacīja Linkaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!