Foto: Shutterstock
''Nexia'' uzņēmumu grupai, kas specializējas grāmatvedībā, auditā, nodokļu un korporatīvo finanšu jomā, pievienojies zvērinātu advokātu birojs ''Lextal'', izveidojot vienu no lielākajām konsultāciju apvienībām Baltijā, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Basevičs.

Pēc paplašināšanās ''Nexia'' grupā Baltijas valstīs strādās vairāk nekā 130 advokātu, auditoru, revidentu, grāmatvežu, nodokļu un finanšu konsultantu. Uzņēmumā lēš, ka grupas kopējais apgrozījums pārsniegs septiņus miljonus eiro.

Līdz ar paplašināšanos, ''Nexia'' grupu kopumā veidos pieci uzņēmumi trīs Baltijas valstīs. Tostarp Latvijā – pēc auditēto klientu skaita lielākā auditorkompānija ''Nexia Audit Advice'' un viena no vadošajām grāmatvedības ārpakalpojumu kompānijām ''CBB konsultāciju birojs'', Lietuvā – ''Nexia JK'', Igaunijā – ''Nexia LAS'', kā arī trīs ''Lextal'' biroji Rīgā, Tallinā un Viļņā.

"Zvērinātu advokātu biroju ''Lextal'', kas arī ir pārstāvēti visās Baltijas valstīs, pievienošanās ''Nexia'' grupai ir ļoti būtiska, jo ļaus piedāvāt klientiem vēl plašāku pakalpojumu klāstu. Šis ir loģisks nākamais solis mūsu stratēģisko plānu īstenošanā – kļūt par vienu no līderiem profesionālo pakalpojumu sniegšanā ne vien Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā, veidojoties par nopietnāko "lielā četrinieka" kompāniju konkurentu mūsu reģionā," paudusi ''CBB konsultāciju biroja'' partnere Lienīte Caune.

Pagājušajā gadā ''Nexia'' grupas uzņēmumu kopējais apgrozījums Latvijā bija aptuveni 1,7 miljoni eiro un dažādi specializētie pakalpojumi tika sniegti vairāk nekā 750 klientiem. Visplašāk pārstāvētās nozares bija tirdzniecība, nekustamie īpašumi un ražošana. ''Nexia'' grupas pakalpojumus izmanto arī biržā publiski kotētie uzņēmumi un Latvijas pašvaldības.

"Konsultāciju bizness visā pasaulē attīstās un paplašinās. Klienti arvien uzstājīgāk pieprasa, lai kvalitatīvus specializētos pakalpojumus būtu iespējams saņemt vienuviet, jo klienti no juristiem sagaida vairāk nekā tikai likumu piemērošanu un līgumu sagatavošanu. Iesaistīšanās ''Nexia'' uzņēmumu grupā mērķis ir nodrošināt mūsu esošajiem un potenciālajiem klientiem papildu ieguvumus, ko sniedz grupas resursi un pieredze," norādīja zvērināts advokāts, ''Lextal'' partneris Armands Jaunzars, "turklāt mums ir būtiski, ka šajā uzņēmumu grupā ir apvienojušās vietējās kompānijas, kurām ir ambīcijas kļūt par nopietniem konkurentēm ārvalstu tirgus spēlētājiem".

Savukārt ''Nexia Audit Advice'' partneris Andrejs Ponomarjovs skaidroja, ka ''Lextal'' pievienošanās ir ļoti svarīga tālākai attīstībai un pozīciju nostiprināšanai tirgū: "Lai spētu apkalpot lielos starptautiskos klientus, ir nepieciešams piedāvāt kvalitatīvu pakalpojumu paketi, ietverot tajā finanšu un juridiskās konsultācijas, kā arī grāmatvedību."

''Nexia'' grupas uzņēmumi darbojas starptautiskajā auditoru un konsultāciju pakalpojumu sniedzēju tīklā ''Nexia International'', kura centrālais birojs atrodas Londonā. ''Nexia International'' globāli apvieno 565 uzņēmumus 121 pasaules valstī, kuros strādā gandrīz 25 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!