Foto: LETA
AS "Latvijas Gāze" (LG) ceturtdien izplatītā paziņojumā norāda, ka uz šī gada 31. augustu pieejamais dabasgāzes apjoms būs 0,29 TWh.

Pieejamais dabasgāzes apjoms Inčukalna pazemes gāzes krātuvē uz šī paziņojuma izplatīšanas datumu ir 0,45 TWh, portālu "Delfi" informēja LG.

Uzņēmums informē, ka dabasgāze, kas glabājas uz AS "Latvijas Gāze" krātuves jaudām Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, 1 030 979,720 MWh apmērā ir rezervēta citiem komersantiem atbilstoši uzņemtajām līgumiskajām saistībām saskaņā ar noslēgtajiem ilgtermiņa piegāžu līgumiem. Ievērojot minēto, uz šī gada 31. augustu pieejamais dabasgāzes apjoms būs 0,29 TWh.

Ņemot vērā faktu, ka augusta mēneša ietvaros nebija iespējama plānoto dabasgāzes apjomu iegāde ar cauruļvadu piegādēm, LG norāda, ka pieejamie dabasgāzes apjomi uz 31. augustu būs mazāki.

Nākamajā apkures sezonā dabasgāzes lietotājiem nepieciešamais apjoms ir 1,15 Twh, un tās piegādātājam LG līdz 30. septembrim uzlikts pienākums šo dabasgāzes apjomu uzglabāt Inčukalna PGK. Savukārt no 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim uz katra mēneša pirmo datumu krātuvē jābūt vismaz tādam dabasgāzes apjomam, kas atbilst starpībai starp 1,15 Twh un saistītajiem lietotājiem faktiski piegādāto apjomu no 2022. gada 1. oktobra līdz iepriekšējā mēneša pēdējam datumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!