Foto: Publicitātes attēli

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) cer, ka jautājumā par Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" parādu par aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu izdosies noslēgt mierizlīgumu, sacīja LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Viņš norādīja, ka "Ryanair" atmaksājis pamatparādu un arī daļu no soda naudas. "Ņemot vērā, ka "Ryanair" sola samaksāt visu soda naudu, ceram, ka izdosies noslēgt mierizlīgumu ar "Ryanair" un turpināt sadarbību pēc labākās prakses," teica Tauriņš un piebilda – pašlaik LGS aktīvi risina sarunas ar "Ryanair" par mierizlīgumu.

LGS vadītājs informēja, ka "Ryanair" šogad ir veicis maksājumus par kopējo summu 846,3 tūkstoši eiro (594,8 tūkstoši latu), nosedzot parādsaistības par 2010. un 2011. gadu, kā arī pilnībā sedzot visus 2012.gada rēķinus par aeronavigācijas pakalpojumiem, kuriem uz šo brīdi ir iestājies maksājumu termiņš.

Pēc viņa paustā, starp lidostu "Rīga" un "Ryanair" atšķiras izpratne, kam būtu jāmaksā par aeronavigācijas pakalpojumiem. ""Ryanair" uzskata, ka par aeronavigācijas pakalpojumiem ir jāmaksā lidostai, kas ir pretrunā ar starptautiskajiem un Latvijas likumiem," paskaidroja Tauriņš.

Rīgas apgabaltiesa LGS un "Ryanair" lietu plāno skatīt 25.oktobrī.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka LGS vērsās tiesā pret "Ryanair" par LGS saistībā ar parādu par aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu. Šajā tiesvedībā kā trešā persona pieaicināta Rīgas lidosta. Lietas izskatīšana noteikta slēgtā tiesas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!