Foto: Publicitātes attēli

Rīgas apgabaltiesā saistībā ar iespējamu mierizlīguma panākšanu līdz nākamā gada 22.janvārim atlika lietas izskatīšana strīdā starp VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) un zemo cenu aviosabiedrību "Ryanair" par parādu piedziņu.

Kā norādīja LGS advokāts Ilmārs Krūms, abas puses ir ļoti tuvu mierizlīgumam, tomēr konkrētākus komentārus advokāts atteicās sniegt. Tāpat abu pušu pārstāvji atteicās nosaukt arī konkrēto parāda summu, kādu ir prasīts piedzīt, jo process norit aiz slēgtām durvīm.

Pirms gada LGS iesniedza prasību tiesā, norādot, ka prasības iesniegšanas dienā tiesā parāda summa sasniedza 262 917 latus. LGS gan skaidroja, ka šī summa katru dienu pieaug, un pērnā gada nogalē uzņēmums paziņoja, ka "Ryanair" parāds pārsniedzis 500 000 eiro (384 000 latu).

LGS uzsvēra, ka "patlaban maksa par aeronavigācijas pakalpojumiem tiek aprēķināta atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem".

Arī maijā lietas izskatīšana tika atlikta, jo puses apņēmās vienoties par izlīguma noslēgšanu.

Šajā lietā trešās personas statusā ir lidosta "Rīga".

"Ryanair" atteikšanos maksāt par LGS pakalpojumiem pamatojusi ar slepenā līguma nosacījumiem, kuru ar īru lidsabiedrību parakstīja vēl toreizējais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (PLL), iepriekš rakstīja portāls "Pietiek.com".

Neoficiāli zināms, ka "Ryanair" nemaksāšanu LGS argumentē ar līgumā ar starptautisko lidostu "Rīga" ietverto nosacījumu, ka visas iespējamās maksas jau iekļautas nodevā lidostai, ko "Ryanair" maksā par katru izlidojošo pasažieri. Līdz ar to "Ryanair" uzskata, ka šīs izmaksas jāsedz lidostai "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!