Foto: AFP/Scanpix/LETA

2021. gada 1. oktobrī savas durvis vērs starptautiskā izstāde "Expo 2020" Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, kura norisināsies līdz pat 2022. gada 31. martam un, visticamāk, būs pirmais globālais pasākums pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas, norāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un aicina uzņēmējus izmantot šo iespēju.

Latvija ir pieteikusies dalībai izstādē ar mērķi veicināt Latvijas atpazīstamību gan Tuvo Austrumu reģionā, gan arī pasaules mērogā, norāda LIAA.

Lai uzrunātu uzņēmējus piedalīties "Expo 2020", LIAA rīko bezmaksas semināru ciklu par iespējām, kuras piedāvā šis pasaules līmeņa forums.

"Izstāde "Expo 2020" uzņēmējiem paver iespējas realizēt savas ambiciozākās ieceres un sasniegt tādu auditoriju, kura ikdienā ir teju nesasniedzama. Plānots, ka izstāde pulcēs vairāk nekā 190 pasaules valstis un līdz pat 25 miljoniem apmeklētāju. Pandēmijas laikā pasaule ir mainījusies, daudzi kontakti tiks veidoti no jauna, tādēļ aicinām Latvijas uzņēmējus būt aktīviem un izmantot šo iespēju," uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Interesenti tiek aicināti piedalīties četros tiešsaistes semināros par Tuvo Austrumu tirgus aktualitātēm pārtikas, būvniecības, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, farmācijas, veselības aprūpes un medicīnas tūrisma nozarēs. Semināros tiks akcentēti uzņēmēju potenciālie ieguvumi no dalības "Expo 2020". LIAA uzrunātie konsultanti no Dubaijas sniegs ieskatu tirgus situācijā un galvenajās tendencēs minētajās nozarēs, savukārt LIAA projektu vadītāji pastāstīs par uzņēmēju iespējām un plānotajām aktivitātēm izstādē "Expo 2020".

Semināri notiks 7. (pārtikas nozare), 11. (būvniecības nozare), 12. (farmācija, veselības aprūpe un medicīnas tūrisms) un 13. janvārī (IKT). Semināri tiks ierakstīti un tos vēlāk būs iespējams noskatīties arī LIAA "YouTube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!