Foto: LETA

Latvijā neliela izmēra ražotni plāno atvērt Vācijas autobūves nozares uzņēmums, piektdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns, konkrētā uzņēmuma nosaukumu pagaidām neatklājot.

Viņš norādīja, ka LIAA šobrīd strādā ar "diezgan nozīmīgu spēlētāju no Vācijas autobūves industrijas", kas sākotnēji Latvijā plāno izveidot neliela izmēra ražotni ar tālāku potenciālu to pārveidot par eksperimentālu ražotni.

Rožkalns piebilda, ka konkrētāk par attiecīgā Vācijas autobūves nozares uzņēmuma plāniem varētu informēt vasarā. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka attiecīgais Vācijas autobūves nozares uzņēmums nav ne "Daimler", ne arī BMW.

LIAA vadītājs uzsvēra, ka Latvija nefokusējas uz milzīgu ražotņu izveidi, jo šādām lielām ražotnēm nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamo darbaspēku. "Tas, ko mēģinām piesaistīt, ir neliela izmēra ražotnes, kas ražo kaut ko inovatīvu un jaunu, kur mēs varam mūsu zinātnieku kompetenci saistīt kopā ar uzņēmējdarbību," sacīja Rožkalns.

Tāpat viņš atzīmēja, ka šobrīd investīcijām ir izdevīgs brīdis jeb pļaujas laiks. "Daudzās valstīs investori pārskata savus nākotnes plānus un vienmēr, kad tiek pārskatītas perspektīvas, parādās iespējas kaut ko iegūt vai zaudēt," sacīja Rožkalns.

Viņš piebilda, ka pagājušajā gadā LIAA piesaistīja investīcijas apmēram 250 miljonu eiro apmērā, savukārt šobrīd LIAA strādā ar 21 investīciju projektu, kur kopējais investīciju potenciāls ir 1,3 miljardi eiro. "Latvijas pozicionējums šobrīd nemaz nav tik slikts. Mēs esam, Eiropā, kā arī mēs esam ļoti pievilcīgi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) sektorā," teica LIAA vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!