Foto: LETA
Zivju pārstrādes uzņēmums "Līcis-93" Krievijas importa lieguma dēļ ir bijis spiests atlaist lielāko daļu uzņēmuma darbinieku, sacīja zivju pārstrādes uzņēmuma "Līcis-93" valdes loceklis Igors Kušnerčuks.

"Lielāko daļu darbinieku atlaidām, bet, cerams, uz laiku," sacīja Kušnerčuks.

Vienlaikus viņš nenosauca precīzu atlaisto darbinieku skaitu, bet norādīja, ka neatkarīgi no importa lieguma Krievijā, uzņēmums septembrī cer ar pilnu jaudu atsākt maijā pārtraukto ražošanu un pieņemt atpakaļ visus atlaistos darbiniekus.

Viņš atzina, ka Krievijas noteiktā tranzīta lieguma dēļ NVS valstu tirgū Latvijas zivrūpnieki ir sliktā situācijā. "Krievija aizliedz caur savu valsti vest vagonus, kas ir domāti Kazahstānai, Kirgizstānai Uzbekistānai, Turkmenistānai un Tadžikistānai. Tas ļoti būtiski atsaucas uz visiem uzņēmumiem, tāpēc situācija ir slikta," sacīja Kusnerčuks.

Jau vēstīts, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 4.jūnijā saņēma Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Roseļhoznadzor" oficiālu paziņojumu par to, ka ir stājies spēkā pagaidu aizliegums Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju.

Ziņojumā uzsvērts, ka PVD jāveic pastiprināta visu uzņēmumu kontrole un par dienesta veiktajām darbībām un uzņēmumu ieviestajiem korektīvajiem pasākumiem jāsniedz atbilde Krievijas dienestam. Pamatojoties uz PV sniegto atbildes ziņojumu, kā arī uzņēmumu veiktajām korektīvajām darbībām, "Rosseļhoznadzor" lems par pagaidu aizlieguma atcelšanu.

Ziņots arī, ka "Rosseļhoznadzor" maijā inspicēja piecus zivju pārstrādes uzņēmumos Latvijā un četrus - Igaunijā. Lielākoties tie bija šprotu ražotāji.

2013.gadā "Līcis-93" strādāja ar 12,476 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pērn bija 447,7 tūkstoši eiro, kas ir par 41,2% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma 2014.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Līcis-93" ir dibināts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 1,145 miljons eiro. "Līcis 93" pieder uzņēmumam "Gamma Holdings A.O.I." (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. "Līcim- 93" pieder arī zvejas flote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!