Foto: LETA

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija atļāvusi nocirst divus kokus Anniņmuižas bulvārī saistībā ar tirdzniecības centra jaunbūvi, liecina 29. janvāra komisijas sēdes protokols.

Anniņmuižas bulvārī 77 komisija atļāva nocirst divus bērzus. Par dabas daudzveidības samazināšanas atlīdzības apmēru komisija noteica 401 eiro.

Komisija arīdzan atbalstīja būvniecības ietvaros paredzēto trīs koku dižstādu stādīšanu zemesgabalā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Anniņmuižas bulvārī taps viens no "Lidl" lielveikaliem. Vienu hektāru plašo zemesgabalu 2018. gada maijā par trīs miljoniem eiro iegādājās SIA "Lidl Latvija", liecina Zemesgrāmatā pieejamā informācija. Rīgas pilsētas būvvalde jau izsniegusi būvatļauju tirdzniecības ēkas jaunbūvei zemesgabalā.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vēl vismaz seši "Lidl" veikali. Pērnā gada augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

Veikalu varētu celt arī Āgenskalna priežu rajona tenisa kortu vietā.

Savukārt Kārļa Ulmaņa gatvē jau sākusies 55 miljonus eiro vērtā "Lidl" loģistikas centra būvniecība.

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!