Foto: Publicitātes attēli

Turpinot darbus pie jaunās "Lidl" veikala ēkas celtniecības Kalnciema ielā, tiek uzsākta projekta otrā kārta – par "Lidl" līdzekļiem pārbūvēs un modernizēs Melnsila ielas krustojumus ar Kristapa ielu, Kalnciema ielu un Kapseļu ielu, informē uzņēmums.

Tiek plānots, ka krustojumu pārbūve ilgs līdz septembrim. Projekta gaitā šajos trīs krustojumus tiks uzstādīti viedie luksofori satiksmes plūsmas uzlabošanai, ierīkotas un izgaismotas gājēju pārejas, izbūvēta papildjosla labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru Melnsila un Kapseļu ielu krustojumā. Kompleksie satiksmes plūsmas uzlabojumi paaugstinās krustojuma drošību un caurlaidību.

Krustojumu modernizācijas projektu izstrādāja SIA "Tomus", bet būvdarbus veiks SIA "Aimasa". Kopējās "Lidl" investīcijas Melnsila ielas krustojumu modernizācijā un satiksmes plūsmas uzlabošanā pārsniegs 400 000 eiro.

Sākot plānot Kalnciema ielas veikalu, "Lidl" kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu veica padziļinātu apkaimes satiksmes plūsmas analīzi, kā arī modelēja satiksmes plūsmas izmaņas, ko šeit radītu jaunā "Lidl" veikala atvēršana. Ņemot vērā intensīvo privātā un sabiedriskā transporta satiksmes apjomu, kā arī mūsdienu prasībām vairs neatbilstošo gājēju pāreju infrastruktūru, "Lidl" apņēmās īstenot modernizācijas darbus trijos Melnsila ielas krustojumos.

"Pirms darbu sākšanas esam veikuši nopietnus priekšdarbus – ir veikti satiksmes plūsmas mērījumi, tuvākās apkaimes gaisa kvalitātes pētījumi," teic "Lidl Latvija" Korporatīvās komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

"Esmu gandarīts par sadarbību starp pašvaldību un privāto investoru, kas par saviem līdzekļiem attīsta ne tikai savu teritoriju, bet arī tuvāko apkārtni, padarot to drošāku un ērtāku visiem rīdziniekiem. Melnsila iela šobrīd ir ļoti noslogota, maksimumstundās tajā mēdz būt satiksmes sastrēgumi. Vienlaikus Melnsila iela ir arī būtisks sabiedriskā transporta koridors, pa kuru kursē daļa visvairāk pieprasīto Pārdaugavas sabiedriskā transporta maršrutu. Luksoforu modernizācija un pārbūve padarīs satiksmi un tajā skaitā sabiedriskā transporta kustību raitāku, bet ievērojamie uzlabojumi gājēju infrastruktūrā dos iespēju gājējiem, sabiedriskā transporta pasažieriem un mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem droši šķērsot ielas un ērtāk nokļūt galamērķī," uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Melnsila un Kapseļu ielas krustojums. Šo krustojumu pilnībā modernizēs, izveidojot papildjoslu labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru. Tiks izveidotas gājējiem drošas pārejas, kuras marķēs ar labi redzamām "zebrām". Satiksmes plūsmas regulēšanai tiks uzstādīti viedie luksofori. Redzamības uzlabošanai arī uzstādīs jaunus LED gaismekļus. Lietus un sadzīves kanalizācijas vajadzībām pilnīgi no jauna izbūvēs mūsdienīgu noteksistēmu.

Melnsila un Kalnciema ielas krustojums. Projekta galvenā daļa šajā krustojumā saistās ar viedo luksoforu sistēmas uzstādīšanu, tā dodot iespējas reāllaikā veikt satiksmes plūsmas kontroli un ātrāk mazināt sastrēgumus šajā ļoti noslogotajā krustojumā. Labākai redzamībai diennakts tumšajās stundās, šeit uzstādīs jaunus LED gaismekļus. Gājēju un riteņbraucēju ērtībai tiks izveidotas gājēju pārejas ar pazeminātajām apmalēm.

Melnsila un Kristapa ielas krustojums. Šis nelielais, taču ļoti aktīvais krustojums tiks pilnībā modernizēts. Apkaimes iedzīvotāju ērtībām šeit beidzot izbūvēs drošu gājēju pāreju infrastruktūru ar pazeminātām apmalēm, marķētām pāreju "zebrām" un gājēju luksoforiem. Krustojumā, kas ir svarīgs sabiedriskā transporta satiksmei, uzstādīs viedos luksoforus, lai novērstu sastrēgumu negatīvo ietekmi un satiksmes bloķēšanu krustojumā, tādējādi atvieglojot visu pilsētnieku ērtu un drošu pārvietošanos Āgenskalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!