Foto: Lidl/Publicitātes attēli
Rīgas pilsētas būvvaldes padomes locekļi trešdien, 5. maijā, vēl neatbalstīja mazumtirdzniecības uzņēmuma "Lidl" piedāvāto fasādes risinājumu veikalam Rīgā, Kalnciema ielā 38, un lūgs Rīgas pilsētas arhitektu kolēģijas atkārtotu atzinumu, portāls "Delfi" noskaidroja būvvaldē.

Būvvaldes padomes sēde trešdien skatīja "Lidl" piedāvāto fasādes risinājumu veikala celtniecībai Kalnciema ielā 38.

Kā iepriekš norādījuši uzņēmuma pārstāvji, piedāvājums tapis kopīgā dialogā ar Rīgas pilsētas būvvaldi, Rīgas pilsētas arhitektu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, ņemot vērā šīs Āgenskalna apkaimes vēsturisko raksturu un nākotnes attīstības redzējumu.

Tomēr trešdien Būvvaldes padome secināja, ka tirdzniecības centra būvniecībai iecerētie fasāžu risinājumi nebija pietiekami pārliecinoši un iederīgi esošajā pilsētvidē, lai tie tiktu atbalstīti, norādīja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Padome vienojās šo jautājumu nodot Rīgas pilsētas arhitektu kolēģijai atkārtotai izskatīšanai.

Jau vēstīts, ka jau iepriekš arhitektu kolēģija skatījusi citu piedāvāto fasādes risinājumu, kur lūdza projektētājus izvērtēt pārvērtēt fasāžu kompozīcijas principu un izvēlēto ēkas apdares materiālu piemērotību vides kontekstam.

Šajā projektā iepriekš bija plānots ēkas fasādi veidot, ievērojot kontrasta principu, tādējādi nonākot pretrunā ar esošo kultūrvēsturiskā kvartāla vidi, kurā dominē koka apbūve.

Kolēģijas sēdē no vairākiem arhitektiem izskanēja viedoklis, ka šīs ieceres sakarā vēl nav par vēlu rīkot atklātu konkursu, lai atrastu pēc iespējas labāku risinājumu. Esošais esot nepietiekami kvalitatīvs un arī apšaubāms ir veids, kā tika atrasts projekts un tā projektētājs.

Konkursa nepieciešamībai piekrita arī Āgenskalna biedrība, kas jau kopš ieceres sākuma ir aktīvi iesaistījusies dažādās apspriedēs par veikala likteni.

Neapmierinātība ar dažādiem piedāvātajiem projekta risinājumiem pastāv jau kopš laika, kad tika rīkota sabiedriskā apspriešana par koku zāģēšanu plānotā veikala teritorijā, lai varētu veikt būvdarbus. Projekta autori un veikala pārstāvji apliecinājuši, ka projekta versija tiek attīstīta, uzklausot norādes un ieteikumus no pašvaldības.

Jau vēstīts, ka Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" pirmos veikalus Latvijā būs gatavs atvērt tad, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!