Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmumā "Lidl Latvija" aprīlī tika nodarbināti jau vairāk nekā 100 cilvēku, un drīzumā kompānija plāno izsludināt jaunas vakances, līdz ar to "Lidl Latvija" darbinieku skaits līdz gada beigām varētu trīskāršoties, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Kā informēja uzņēmuma korporatīvo attiecību un komunikācijas departamenta vadītājs Valdas Lopeta, tuvākais mērķis ir aizpildīt vairāk nekā 130 vakantās veikalu vadītāju vietnieku pozīcijas.

Viņa pastāstīja, ka visu līmeņu jaunie darbinieki vispirms iziet mācību programmu ārzemēs. "Lidl Latvija" jaunos darbiniekus šobrīd apmāca Lietuvā, Bulgārijā, Vācijā, Polijā un Slovākijā. Strādājot jau esošajos "Lidl" birojos, loģistikas centros un veikalos, viņi apgūst ikdienas tiešos darba pienākumus, ko pēc tam ieviesīs Latvijā. Tā kā katram amatam ir sava sarežģītības pakāpe, mācības var ilgt no dažām nedēļām līdz vairākiem mēnešiem vai gadiem. Topošajiem "Lidl" veikalu vadītājiem apmācības ilgst vairāk nekā gadu, norādīja Lopeta.

Nākamajās nedēļās un mēnešos uzņēmums plāno piedāvāt jaunas vakances.

Jau vēstīts, ka "Lidl Latvija" 2018. gada oktobrī sāka loģistikas centra būvniecību.

Portāls "Delfi" iepriekš noskaidrojis, ka Rīgā paredzēts atvērt vismaz astoņus "Lidl" veikalus. Pagājušā gada augusta beigās Rīgas pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25. Savukārt veikalu Pļavniekos paredzēts būvēt tagadējā Lubānas tirgus vietā.

Tāpat "Lidl" lūko veikalus atvērt Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b.

Vēstīts, ka būvvaldē iesniegti būvprojekti par jaunu veikalu celtniecību Brīvības gatvē 254 un Augusta Deglava ielā 160.

Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" plāno izvērsties citās Latvijas pilsētas, tostarp, Liepājā, Tukumā, Jelgavā, Jūrmalā un Jēkabpilī.

"Lidl", daļa no Nekarzulmā, Vācijā, bāzētās "Schwarz" mazumtirdzniecības grupas, ir viens no vadošajiem Vācijas un Eiropas pārtikas mazumtirdzniecības nozares uzņēmumiem. "Lidl" ir pārstāvēts 30 valstīs, kur darbojas kopumā vairāk nekā 10 500 "Lidl" veikalu un 150 loģistikas centru. Kopumā "Lidl" strādā ap 260 000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!