Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saistībā ar iecerēto veikala būvniecības ieceri Rīgā, Kalnciema ielā, SIA "Lidl Latvija" gatavo jaunu projekta risinājumu – tiks maksimāli palielināta veikalam pieguļošās teritorijas apzaļumotā platība un samazināta plānotā veikala autostāvvieta. Tāpat uzņēmums izskata vietas Āgenskalnā, kur varētu iestādīt lielizmēra koku stādus, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums ir ņēmis vērā gan Būvvaldes un Rīgas pilsētas Attīstības departamenta ieteikumus, gan pirmās sabiedriskās apspriešanas gaitā saņemtos sabiedrības viedokļus un veicis vairākas korekcijas plānotā veikala novietnē Kalnciema un Melnsila ielu krustojumā un tā vizuālajā risinājumā.

Palielināts stādījumu skaits un apzaļumotā platība ap plānoto veikalu, samazinot autostāvvietu skaitu no 146 uz 130. Ņemot vērā Āgenskalna vēsturiskās apbūves īpašo raksturu, ēkas pirmā stāva fasāde pret Kalnciema ielu ir atdzīvināta ar vairākām nelielām nomas platībām, kurās ērti varēs izvietoties darbnīcas vai citi pakalpojumu sniedzēji. Izmainīts arī būves novietojums, vēl vairāk atkāpjoties no Kalnciema ielas, un tādējādi plānotā veikala ēka būs vēl vairāk koku ieskauta.

"Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana uzsver, ka uzņēmums ir aktīvā dialogā gan ar pilsētas Būvvaldes, gan Satiksmes departamenta speciālistiem, gan ieklausās Āgenskalna iedzīvotāju viedokļos, lai pilnveidotu sākotnējo ieceri un atrastu tieši šai vietai labāko risinājumu.

"Vienlaikus mēs vēlamies vērst uzmanību, ka plānotā veikala arhitektoniskais risinājums vēl tiek attīstīts, ņemot vērā saņemtās norādes un ieteikumus no pašvaldības. Šobrīd Būvvaldē ir iesniegts minimālais būvprojekts un tiek gatavota papildus informācija Būvvaldei," nroāda Hasana.

Jau vēstīts, ka no 31. marta līdz 15. aprīlim norisinās sabiedriskā apspriešana par astoņu koku ciršanu Melnsila ielā, kur plānots "Lidl" veikals.

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ir saņēmusi iesniegumus par četru koku (divas liepas, viens ozols un viena kļava) ciršanu Melnsila ielā 9, kā arī par četru koku (viena kļava, viena zirgukastaņa un divas liepas) ciršanu pie Melnsila ielas 7 saistībā ar "Lidl" veikala būvniecību.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs un pašlaik strādā 29 valstīs ar 10 800 veikaliem un 160 loģistikas centriem, nodarbinot ap 287 000 cilvēku.

SIA "Lidl Latvija" tika izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz loģistikas centra būvniecību Rīgā un veikalu tīkla attīstību Latvijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!