Foto: AFP/Scanpix

SIA "Lidl Latvija" Duntes ielā 25, Rīgā, cels ne tikai vienu no veikaliem, bet arī tiltu pār Sarkandaugavas upes atzaru, kas ļaus pircējiem tirdzniecības vietai piebraukt un pieiet no Ganību dambja.

Daļa no piebraucamā ceļa un tilta atradīsies uz pašvaldības zemes. Tāpēc "Lidl Latvija" šā gada oktobrī vērsās Rīgas domē ar iesniegumu, lūdzot uzņēmumam piešķirt apbūves tiesības. Visas būvniecības izmaksas apņemas segt "Lidl Latvija".

Vasarā "Lidl Latvija" iecerēto satiksmes risinājumu prezentēja Rīgas domes Satiksmes departamentam. Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters atbildes vēstulē norādīja, ka departamentam nav iebildumu pret Ganību dambja savienojumu, ja uz tā varēs izdarīt tikai labo pagriezienu.

Vienlaikus Valpēters uzsvēra, ka šāds pieslēgums ir īslaicīgs risinājums, jo nākotnē plānots pārbūvēt Ganību dambja un Tvaika ielas savienojumu.

"Lidl Latvija" lūgumu 12. novembrī skatīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti, atbalstot lēmumprojektu, kas par labu uzņēmumam piederošajam zemesgabalam Duntes ielā 25 nodibināja reālservitūtu aptuveni 274 kvadrātmetru platībā uz Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma Ganību dambī.

Lēmumprojekts vēl jāatbalsta Rīgas domes kārtējā sēdē. Bet pirms būvniecības sākšanas "Lidl Latvija" iecere vēl jāsaskaņo Mājokļu un vides departamentā un Satiksmes departamentā.

Ja Ganību dambja un Tvaika ielas savienojuma pārbūves projekts nepieļaus "Lidl Latvija" tilta saglabāšanu, uzņēmumam autoceļa un gājēju ceļa tilts būs jānojauc par saviem līdzekļiem, nepieprasot atlīdzību no pašvaldības.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vismaz seši "Lidl" veikali. Augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

Savukārt Kārļa Ulmaņa gatvē jau sākusies 55 miljonus eiro vērtā "Lidl" loģistikas centra būvniecība.

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!