Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma alus darītavas "Lido Speciālais alus", pildīts pudelēs, kopš šī gada jūlija sadarbībā ar "Cēsu alu" ir pieejams vairāk nekā tūkstoš tirdzniecības vietās visā Latvijā, informē "Lido". Ar šo soli uzņēmums vēlas pieteikt sevi alus tirgū ar daudz plašāku vērienu nekā līdz šim.

"Lido" Atpūtas centra pagrabā darbojas restorāna tipa mazā alus darītava, kur uzņēmuma galvenās aldares un alus darītavas vadītājas Vaidas Zīles uzraudzībā top alus, kas pielāgots latviešu tradicionālajām alus vērtībām un garšas prasībām. "Lido" alus darītavā tiek ražotas dažādas alus šķirnes, un kopš pirmā kausa pārdoti vairāk nekā 7,5 miljoni litri alus.

Uzņēmuma ieskatā iecienītākais vienmēr bijis tieši "Lido Speciālais alus", kas ilgi bijis pieejams tikai "Lido" restorānu un veikalu apmeklētājiem, turklāt taisnā ceļā no uzņēmuma alus darītavas mucām. Taču kopš šī gada jūlija sadarbībā ar akciju sabiedrību "Cēsu alus" "Lido Speciālais alus" būs pieejams alus cienītājiem visā Latvijā.

"Klients zina, ko pērk, tāpēc īsto konkurenci veido tieši kvalitāte, par ko vienmēr esam iestājušies. "Lido" atpazīst un izvēlas visā Latvijā, jo savā produkcijā neizmantojam nekādas mākslīgās krāsvielas, garšas pastiprinātājus un citas vielas, kuru ietekme uz veselību nav izpētīta. Tagad ar tādu pašu kvalitāti piesakām sevi alus tirgū ar daudz plašāku vērienu nekā līdz šim, lai arī šajā nišā turpinātu iesākto – iestāties par dabīgiem un pilnvērtīgiem produktiem. Skatījāmies datus, vērtējām cilvēku pieprasījumu, un nebija šaubu – tieši "Lido Speciālais alus" būs tas produkts, ko piedāvāsim saviem klientiem kā nākamo visā Latvijā. Pie tā neapstāsimies, strādājam, lai arī citi pieprasīti produkti pieejami plašāk," stāsta "Lido" un "Lido" alus darītavas dibinātājs Gunārs Ķirsons.

Uzņēmumā norāda, ka "Lido Speciālais alus" top pilnībā pēc "Lido" receptes "Lido" speciālistu uzraudzībā. Tas pieejams vairāk nekā tūkstoš tirdzniecības vietās visā Latvijā, un šis tīkls tiek paplašināts. ""Lido Speciālais alus" ir īpašs ar to, ka tas ir dabīgs, pilnvērtīgs alus, kas gatavots no divām apiņu un četrām dažādām iesala šķirnēm ar iesala-apiņu garšu, vieglu karameles toni un patīkamu apiņu rūgtuma pēcgaršu. Šo alu atzinīgi novērtējuši arī pasaules līmeņa alus eksperti, piešķirot bronzas medaļu starptautiskajā konkursā "Riga Beer"," norādīts uzņēmuma paziņojumā.

""Lido" vārds un kvalitāte jautājumus neraisa, tāpēc esam lepni, ka tieši "Cēsu alus" var rūpēties par to, lai "Lido Speciālais alus" nonāk pie alus cienītājiem visā Latvijā. Savā sadarbībā izmantojam alus ražotāju pasaulē iecienītu metodi, ko dēvē par "gipsy brewing" – kad alus brūži, kuriem nav savas pudeļu pildīšanas līnijas un iespējas nodrošināt lielo pieprasījumu, savu alu brūvē un pilda pudelēs citā alus darītavā, kur var nodrošināt vajadzīgo jaudu. Tas ir līdzīgi, ja jūs savā virtuvē ielaistu pavāru ar savu recepti un pārtikas produktu grozu, un viņš jūsu virtuvē pagatavotu izcilu maltīti," stāsta "Cēsu alus" pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Gustavs Zatlers.

Uzņēmums "Lido" dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Pašlaik "Lido" grupā ietilpst trīspadsmit restorāni, viens sezonālais restorāns un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, restorāni Tallinā un Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē "Lido" nodrošina arī ēdienu piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!