Foto: Shutterstock

Ēdināšanas uzņēmumā "Lido" iepirktā slimo liellopu gaļa no Polijas pie patērētājiem nav nonākusi, portālu "Delfi" informēja "Lido" kvalitātes vadības un produktu attīstības daļas vadītāja Gunita Daine.

Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) veiktajām pārbaudēm konstatēts, ka neliels daudzums saņemtās Polijas piegādātāja liellopu gaļas ir jāiznīcina un jānovērš riski tās izplatībai. Kopumā tie ir 27 kilogrami liellopu gaļas. Augsta izsekojamības sistēma uzņēmumā ļāva nekavējoties konstatēt, ka deviņi kilogrami gaļas atrodas "Lido" noliktavās un nav sākta šīs izejvielas izmantošana, savukārt 18 kilogrami izmantoti desu produkcijas ražošanā, bet nekas no minētā gaļas apjoma nav nonācis apritē. norāda uzņēmums.

"Minētais gaļas daudzums pašlaik atrodas "Lido" noliktavās un sadarbībā ar PVD gaļa tiks iznīcināta atbilstoši pārtikas drošuma un higiēnas prasībām, lai novērstu jebkādus riskus par tās tālāko izplatību," norāda Daine.

Neatbilstošā gaļa nav nonākusi apritē nevienā ēdināšanas iestādē vai tirdzniecības vietā, uzsver "Lido". Gaļa tikusi iepirkta, ievērojot visas atbilstošās normas, taču cieša un aktīva sadarbība ar PVD ļāvusi laicīgi konstatēt neatbilstību saskaņā ar plaši izskanējušajām ziņām, ka Polijas uzņēmuma dēļ kopumā 11 ES valstīs nonākusi gaļa, kas neatbilst kvalitātes prasībām, skaidro uzņēmums.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" ceturtdien, 31. janvārī, vēstīja, ka uzņēmums Polijā, apejot kontroles procesus, kauj un eksportē slimu liellopu gaļu. Vienlaikus PVD pārstāvji norādīja, ka Latvija no Polijas tikpat kā neimportē liellopu liemeņus, bet lielākoties jau apstrādātu gaļu, kam veiktas papildu pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!