Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā esošo situāciju valstī un pieaugošo saslimšanu skaitu un rūpējoties par savu darbinieku un valsts iedzīvotāju veselību un drošību, "Lido" valde pieņēmusi lēmumu uz laiku apturēt visu restorānu un veikalu darbību, informē uzņēmums.

"Mēs ik dienas apkalpojam vidēji 20–30 tūkstošus klientu. Diemžēl esošajā situācijā, arī ievērojot visus drošības pasākumus un stingras higiēnas normas, nevaram būt 100% droši, ka mūsu darbinieki ir pasargāti no saslimšanas. Tāpēc esam pieņēmuši smagu, bet ļoti atbildīgu lēmumu uz laiku slēgt visus "Lido" restorānus, nedomājot par finansiālajām sekām, bet gan par atbildību pret valsti," skaidro"Lido" dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Uzņēmuma darbiniekiem tiks bez maksas izdalīta visa "Lido" restorānos un veikalos saražotā pārtika, lai būtu nepieciešams pēc iespējas mazāks kontakts ar apkārtējiem un viņi varētu uzturēties mājās saskaņā ar valdības lēmumu. "Lido" aicina ikvienu būt atbildīgam un nedoties ārpus mājas bez akūtas nepieciešamības.

"Kopumā "Lido" nodarbina 1200 darbiniekus, un pašlaik nevienam no darbiniekiem nav uzteikts darbs. Līdz restorānu darbības apturēšanai vēl jāveic virkne darbu, kas saistīti ar higiēnas prasību ievērošanu, inventarizācija un citi. Esam ciešā kontaktā ar nozares asociācijām un plānojam šodien tikties ar valdības pārstāvjiem, lai varētu rast labāko risinājumu dīkstāvei un darbinieku nodarbinātības jautājumu risināšanai. "Lido" valdes lēmums tika pieņemts burtiski tikko un norit ļoti intensīvs darbs, lai šī krīzes situācija, kas pašlaik valstī norit, tomēr būtu ar pēc iespējas mazākiem zaudējumiem valstij un iedzīvotājiem," norāda Ķirsons.

"Mēs sekosim līdzi situācijas attīstībai un ziņosim par tirdzniecības vietu atvēršanu apmeklētājiem, kad tas būs droši un saskaņā ar atbildīgo institūciju ieteikumiem. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un ceram uz jūsu sapratni. Klientu un darbinieku drošība un veselība ir mūsu prioritāte!" teic Ķirsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!