Foto: DELFI

Starptautiskajā lidostā "Rīga" līdz ar vasaras lidojumu saraksta ieviešanu no svētdienas atgriežas Skandināvijas lidsabiedrība SAS, kā arī darbu sāk Ukrainas aviokompānija "Ukraine International Airlines", pavēstīja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Viņa informēja, ka svētdien SAS sāks lidojumus no Stokholmas uz lidostu "Rīga", veicot 18 reisus nedēļā, bet "Ukraine International Airline" sāks lidojumus no Kijevas uz Rīgu, nodrošinot septiņus lidojumus nedēļā.

Savukārt no otrdienas, 31.marta, lidojumus uz un no lidostas "Rīga" sāks arī Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss International Airlines". Aviokompānija reisus no Cīrihes uz Rīgu veiks trīs reizes nedēļā.

Tāpat Rinmane norādīja, ka Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" vasaras sezonā atklās piecus jaunus galamērķus no Rīgas - uz Alborgu, Dubrovnikiem, Rodas salu, Salonikiem un Pizu.

Vienlaikus viņa pavēstīja, ka Ungārijas zemo cenu aviokompānijai "Wizz Air" no aprīļa paplašinās bāzi Rīgā, izvietojot otru gaisa kuģi, kā arī atklās trīs jaunus galamērķus – uz Stavangeru, Lībeku un Liverpūli, kā arī palielinās lidojumu skaitu jau esošajiem reisiem.

"Kopumā vasaras sezonā no lidostas "Rīga" būs iespējams doties uz 87 galamērķiem, ko nodrošinās 21 aviopārvadātājs – "airBaltic", "Aeroflot", "Belavia", "Brussels Airlines", "Ellinair'', ''Finnair'', LOT, ''Lufthansa'', ''Nesma Airlines'', ''Norwegian'', ''Uzbekistan Airways'', ''Ryanair'', ''Transaero'', ''Turkish Airlines'', ''Turkmenistan Airlines'', ''Ukraine International Airlines'', ''Onur Air'', SAS, ''Swiss International Air Lines'', ''Wizz Air'', ''Smartlynx'', pastāstīja Rinmane.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!