Foto: EPA-AFI

Starptautiskajā lidostā "Rīga" Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansas" stjuartu streika dēļ sestdien atcelti divi avioreisi, pastāstīja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Pēc viņas teiktā, sestdien, 7. novembrī lidostā "Rīga" ir atcelts vēlais vakara reiss ar ielidošanas laiku pulksten 00:20 Frankfurte-Rīga. Savukārt sestdien, 7. novembrī - izlidojošais reiss pulksten 6:20 Rīga-Frankfurte.

Vienlaikus viņa piebilda, ka, ņemot vērā "Lufthansas" stjuartu streiku, kurš plānots no 6.-13. novembrim, iespējamas izmaiņas lidojumu sarakstā attiecībā uz "Lufthansas" reisiem no Rīgas un uz Rīgu. "Aicinām pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, pa uzziņu tālruni 1817 vai pie šīs aviokompānijas," sacīja Rinmane.

Kā vēstīts, Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" stjuarti piektdien pulksten 14 (15 pēc Latvijas laika) sāks streikot, sākotnēji streikojot satiksmes mezglos Frankfurtē un Diseldorfā, bet sestdien streiki plānoti citās lidostās, piektdien paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Piektdien streika dēļ tiks atcelti 290 reisi Frankfurtes un Diseldorfas lidostās, tostarp 23 starpkontinetālie reisi. Tas ietekmēs 37 500 pasažieru ceļojumu plānus.

Arodbiedrība plāno nākamo septiņu dienu laikā sarīkot streikus dažādās lidostās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!