Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lidosta "Rīga" vēl nav saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) oficiālo lēmumu par rekapitalizāciju 39,7 miljonu eiro apmērā, informēja lidostas pārstāve Laura Kulakova.

Viņa pauda, ka oficiālo lēmumu EK lidostai solījusi nosūtīt tuvāko divu nedēļu laikā.

EK 8.martā publicēja paziņojumu presei, tostarp skaidrojot nosacījumus tā saucamajai valsts "exit" jeb iesaistes izbeigšanas stratēģijai, kas, kā norādīja Kulakova, 8.marta paziņojumā veidots pēc vispārīgajiem valsts iesaistes izbeigšanas stratēģijas principiem un nav lietots konkrēti lidostas "Rīga" gadījumam.

Tādējādi tas, kādā veidā nauda būs jāatmaksā, un citi ar rekapitalizāciju saistīti jautājumi, pašlaik vēl nav atbildami.

Kā vēstīts, EK apstiprinājusi Latvijas plānus piešķirt līdz 39,7 miljoniem eiro lidostas "Rīga" rekapitalizācijai.

No kopējās summas 35,2 miljoniem eiro tiks atvēlēti uzņēmuma VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pamatkapitāla palielināšanai, bet 4,5 miljoni eiro - dividenžu par 2019.gada peļņu atstāšanu uzņēmuma rīcībā.

Lidostas "Rīga" pamatkapitāls pašlaik ir 28,61 miljons eiro, tādējādi uzņēmuma pamatkapitālu paredzēts palielināt līdz 63,81 miljoniem eiro.

2020.gada aprīlī Ministru kabinetā tika pieņemts lēmums palielināt VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pamatkapitālu par 49,91 miljonu eiro. Lēmumu bija nepieciešams apstiprināt EK.

Valdība nolēma palielināt lidostas pamatkapitālu, lai nodrošinātu tās spēju pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi un stabilizētu uzņēmuma darbību.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!