Foto: DELFI

Starptautiskā lidosta "Rīga" šogad, pēc optimistiskām prognozēm, plāno apkalpot līdzīgu pasažieru skaitu kā pērn, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa norādīja, ka 2019.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpoti 7,8 miljoni pasažieru, 2020. gadā – 2,01 miljons pasažieru, kā arī šogad, pēc optimistiskām prognozēm, apkalpoto pasažieru skaits varētu būt apmēram divi miljoni.

Odiņa arī atzīmēja, ka tostarp šogad jūlijā lidostā apkalpoti 297 000 pasažieru. "Pirmajā pusgadā mums bija kopumā tikai 400 000 pasažieru, bet jūlijā vien jau gandrīz 300 000 pasažieru – tas ir ļoti straujš kāpums," piebilda lidostas valdes priekšsēdētāja.

Tāpat viņa minēja, ka augustā lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits varētu būt par apmēram 15-20% lielāks nekā jūlijā, bet septembris varētu būt augusta līmenī. "Kā būs rudenī, tas jau būs atkarīgs no ierobežojumiem, kādi pastāvēs saistībā ar Covid-19," uzsvēra Odiņa.

Lidostas "Rīga" vadītāja arī informēja, ka šo gadu kompānija plāno noslēgt ar zaudējumiem 18 miljonu eiro apmērā, tostarp šobrīd lidostas zaudējumi sasnieguši 9,6 miljonus eiro.

Pēc Odiņas teiktā, šobrīd no lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 86 galamērķiem un lidojumus izpilda 12 aviokompānijas. "Tiklīdz situācija nedaudz pamainās, tā ir izmaiņas arī lidojumu grafikos. Piemēram, [Lielbritānijas nacionālā aviokompānija] "British Airways" paziņoja, ka pēc 14 gadu pārtraukuma atkal sāls lidojumus uz Rīgu, bet tad sāka pārcelt pa nedēļai, pa nedēļai un beigās paziņoja, ka nelidos, jo ierobežojumi vēl pastāv," viņa sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!