Foto: LETA
Starptautiskajai lidostai "Rīga" nebūs jāmaksā valstij dividendes no 2011.gadā gūtās peļņas, kas ir saistīts ar plānotajām vērienīgajām investīcijām lidostas infrastruktūras modernizēšanā un attīstībā, otrdien nolēma valdība.

Kapitālsabiedrība 2011.gadu ir noslēgusi ar 409 389 latu peļņu. Pašreiz noteikts, ka visām valstij piederošajām kapitālsabiedrībām vismaz 90% no tīrās peļņas ir jāmaksā dividendēs valstij. Saskaņā ar šo normu lidostas dividendēs izmaksājamā peļņas daļa veido 368 450,10 latus.

Ministru kabinets pēc kapitāla daļu turētāja pamatota priekšlikuma valsts kontrolētajai kapitālsabiedrībai var noteikt atšķirīgu dividendēs izmaksājamo minimālo peļņas daļu par attiecīgo pārskata gadu, ja ir nepieciešams novērst draudus komercdarbības ilgtspējīgai attīstībai un konkurētspējas saglabāšanai.

Pamatojoties uz šo normu, par nozari atbildīgā Satiksmes ministrija (SM) lūdza atbrīvot lidostu no dividenžu maksāšanas par 2011.gadā nopelnīto. Lidostā ir nepieciešamas vērienīgas investīcijas infrastruktūras modernizēšanā un attīstībā, lai nodrošinātu konkurētspējas saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību, skaidro SM.

Pērn lidosta ir uzsākusi Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu skrejceļa segas virskārtas renovācijai, skrejceļa lidjoslas pastiprināšanai, transportlīdzekļu mazgāšanas angāra būvei, atkritumu savākšanas angāra būvei un citiem. Projekta kopējās izmaksas ir 81,67 miljoni latu. Projekta īstenošanai saņemts valsts aizdevums no Valsts kases 30,5 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!