Foto: LETA

Slēgtā konkursā par starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieru termināļa "Ziemeļu piestātne" būvniecību par nolikuma prasībām atbilstošu un saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu apstiprināts SIA "Skonto būve" iesniegtais piedāvājums, informēja lidostā.

Līguma cena ir 15,93 miljoni eiro.

Kā skaidro uzņēmumā, ņemot vērā pasažieru termināļa paplašināšanas projekta kopējo apjomu un sarežģītību, lidosta veica pretendentu piedāvājumu vispusīgu izvērtēšanu, ietverot detalizētu tehniskā un finanšu piedāvājuma analīzi un novērtējumu atbilstoši pasūtītāja tehniskā projekta prasībām.

Pašreizējā termināļa kapacitāte ļauj kvalitatīvi apkalpot 3,5 miljonus pasažieru gadā, taču jau šobrīd lidostas apkalpoto pasažieru skaits gadā sasniedz 4,7 miljonus. Pie šāda apjoma esot nepieciešama lidostas paplašināšana, lai nodrošinātu atbilstošu servisu aviokompānijām, kā arī ērtus apstākļus un kvalitatīvu apkalpošanu pasažieriem.

Lidostas termināļa attīstības 5.kārta paredz ne-Šengenas zonas paplašināšanu un papildus četrus jaunus iekāpšanas sektorus, tādējādi uzlabojot lidostas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Turklāt jaunajā piestātnes ēkā būs iespējams apkalpot arī lielākus gaisa kuģus, kas palielinās lidostas kapacitāti. Tajā tiks izvietoti jauni komercobjekti, kuri sniegs iespēju pasažieriem izmantot plašāku pakalpojumu klāstu.

Termināļa paplašināšana esot būtiska arī nacionālās aviokompānijas "airBaltic" sekmīgai attīstībai, jo lidsabiedrība lidostu "Rīga" izmanto par tranzītmezglu, piedāvājot lidojumus ar pārsēšanos (un pēc iespējas īsu transfēra laiku) savā lidojumu tīklā. Termināļa paplašināšana esot svarīgs priekšnosacījums augsta apkalpošanas servisa un ērtu savienojumu nodrošināšanai, skaidro lidostā.

Termināļa paplašināšana esot nozīmīga konkurētspējas uzlabošanai Eiropā. Paplašināšana ir būtisks nosacījums jaunu lidsabiedrību piesaistei un to darbības sākšanai lidostā "Rīga", kā arī šobrīd strādājošo aviokompāniju darbības paplašināšanai, kas savukārt sekmētu lidostas "Rīga" kā vadošās Baltijas lidostas attīstību.

Pēc pašreizējām prognozēm, ir pārliecība, ka ne vēlāk kā 2017.gadā lidosta "Rīga", visticamāk, pārvarēs piecu miljonu apkalpoto pasažieru slieksni gadā.

Lidosta realizēs šo projektu savas saimnieciskās darbības ietvaros, finansējot to no saviem ieņēmumiem un uz izdevīgiem nosacījumiem piesaistītiem kredītlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!