Foto: AFI

Viens no iemesliem, kāpēc Satiksmes ministrija pieņēmusi VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes locekļu atlūgumus, ir nesekmīgā komunikācija ar zemo cenu aviokompāniju "Ryanair", ar kuru nākamgad lidostai "Rīga" beidzas desmit gadu ilgais līgums. Sarunās ar aviokompāniju lidostai līdz šim nav izdevies rast kompromisu par iespēju to pagarināt, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

""Ryanair" ieved apmēram 16% no kopējā pasažieru skaita, ar to nevar nerēķināties. Mūs visvairāk uztrauc tas, ka bijusī valde nespēja komunicēt ar "Ryanair" pārstāvjiem. Kompānija diezgan atklātā veidā mums norādīja, ka lidostas atbildīgie darbinieki nepiedāvā nekādus citus risinājumus. Jāsaprot, ka līdz ar "Ryanair" aiziešanu lidostā būtu ļoti liels pasažieru skaita kritums, kas noteikti ietekmētu arī lidostas finanšu plūsmas. Uzreiz kompensēt pasažieru skaitu ar citiem pārvadātājiem nav iespējams," laikrakstam norādījusi Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Inussa.

Vienlaikus nespēja vienoties ar zemo cenu aviokompāniju nav vienīgais iemesls vecās lidostas valdes atlaišanai. Satiksmes ministrija norādījusi, ka iemesls bijis arī arvien pieaugošās izmaksas tiesisko strīdu risināšanā. Turklāt tās daudzkārt pārsniedz par iespējamo kompensāciju, kas lidostai būtu jāmaksā strīda zaudēšanas gadījumā.

Tāpat paralēli nespējai vienoties ar aviokompāniju "Ryanair" un pretrunīgi vērtētajiem izdevumiem tiesu lietās valdes locekļi atlūgumu iesnieguši arī, jo viņiem nav saskanējis viedokļis par uzņēmuma iekšējo dienestu reorganizāciju.

Jau vēstīts, ka otrdien, 11. novembrī, Satiksmes ministrija ir pieņēma četru līdzšinējo VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes locekļu atlūgumus.

Atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns.

Tobrīd Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs skaidroja, ka atlūgumi pieņemti, jo Satiksmes ministrijai kā akcionāram un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdei jau ilgāku laiku bija atšķirīgi viedokļi par atsevišķu pārvaldības procesu virzību un risinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!