Foto: Unsplash

No šī gada 1. maija "Tet" visās televīzijas pakalpojumu platformās ("Tet TV", "Tet TV+" vai "Virszemes Tet TV") nodrošinās latviešu valodas audio celiņu vairāk kanālos nekā līdz šim, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Tas norāda, ka izmaiņas plānotas, gan ņemot vērā skatītāju interesi, gan balstoties jaunākajos grozījumos Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Pārmaiņas nozīmē to, ka starptautiskos kanālus, kuru pamatvaloda ir kāda no Eiropas Savienības (ES) valsts valodām un kuriem ir iespēja lietot arī audio celiņu krievu valodā, turpmāk drīkstēs translēt tikai tādā gadījumā, ja visai programmai būs pieejams audio celiņš arī latviešu valodā vai arī tikai oriģinālvalodā, piemēram, angļu vai citas ES valsts valodā. "Tet" klientiem, skatoties interesējošos televīzijas kanālus "Tet TV", "Tet TV+" vai "Virszemes Tet TV", pieejamo kanālu skaits nesamazināsies – kanāli, kuriem līdz šim bija pieejams papildu audio celiņš krievu valodā, bet ne latviešu, turpmāk būs skatāmi oriģinālvalodā. Daļa TV kanālu tiks papildināti ar iespēju tos vērot audio latviešu valodā, vai arī papildu oriģinālvalodai būs pieejami subtitri latviešu valodā.

Ir vairāki TV kanāli, kuros līdz šim latviešu valoda nebija pieejama, bet turpmāk paralēli oriģinālvalodai būs iespēja saturam sekot līdzi audio latviešu valodā. Tie ir "NickToons", "Filmzone", "Filmzone+", "Epic Drama", "Viasat Kino Comedy", "Viasat History", "Viasat Explore", "Viasat Nature". Pakāpeniski šādas izmaiņas plānotas arī "Discovery Channel", "TLC" un citos. Tikai orģinālvalodā (angļu valodā), bet ar subtitriem latviešu valodā, varēs skatīties "National Geographic", "Fox" un "Fox Life".

"Tet" izsaka cerību, ka uzraugošās institūcijas efektīvi nodrošinās likuma prasību izpildi no visu pakalpojumu sniedzēju puses, tādējādi rūpējieties par godīgu konkurenci tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!