Foto: LETA

Pēc gaidāmajiem ierobežojumiem tabakas industrijai, ko otrdien atbalstīja Eiropas Parlaments (EP), kontrabanda plauks un zels, uzskata EP deputāts Kārlis Šadurskis.

Jau ziņots, ka otrdien EP atbalstīja vairāku stingru nosacījumu ieviešanu tabakas direktīvā, kas paredz nozares darbības ierobežošanu, piemēram, aizliegt cigarešu paciņas, kurās mazāk par 20 cigaretēm.

„Kopumā varēja prognozēt, ka  šāds lēmums tiks pieņemts. Tas nav liels pārsteigums. Toties negaidīti, ka lēmums tika pieņemts ar pārliecinošu balsu vairākumu - 620 balsoja par, bet tikai 43 bija pret," intervijā portālam „Delfi" komentēja Šadurskis.

„Ir skaidrs, ka tabakas kontrabanda pēc industrijas ierobežošanas plauks un zels. Tas ir skaidrs. Uzskatu, ka līdz ar šiem ierobežojumiem vajadzēja arī kaut kā stiprināt ES austrumu robežas muitas kontroli. Laba ideja, manuprāt, būtu starpvalstu muitnieku rotācija. Lai tad kāds nelegālais tirgonis uz Krievijas robežas iestāsta savus stāstiņus somu muitniekam," norādīja Šadurskis.

„Jāatzīst gan, ka tas, ka tievās cigaretes netika aizliegtas, -  tas būs viens slogs no kontrabandas apkarošanas nost. Nu, mums tam tagad ir vairāk laiks sagatavoties, jo to droši vien EP nākotnē apstiprinās" minēja Šadurskis.

„Kopumā Latvijas budžetam grozījumi varētu izmaksāt pāris miljonus neieņemtās akcīzes veidā, bet ES kopumā tie būs miljardi," minēja EP deputāts.

Prognozējot, kad jaunie ierobežojumi varētu stāties spēkā, Šadurskis minēja, ka tas varētu notikt sākot no 2015.gada.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!