Foto: LETA
VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš un Ķīnas dzelzceļu vadītājs Šens Guangzu (Sheng Guangzu) otrdien Ķīnā parakstīja nodomu protokolu par sadarbību vilciena "Ķīnas dzelzceļa ekspresis" ("China Railway Express") attīstīšanā no Ķīnas uz Eiropu, pavēstīja LDz Sabiedrisko un korporatīvo attiecību daļā.

Dzelzceļu vadītāji arī vienojās organizēt pirmo nokomplektēto izmēģinājuma vilcienu no Ķīnas uz Latviju līdz šā gada beigām.

Bērziņš uzsvēra, ka pie sasniegtā nevar apstāties. "Mums jāturpina vēl aktīvāka sadarbība ar mūsu Ķīnas kolēģiem un citiem partneriem, lai nodrošinātu regulāru vilcienu satiksmi ne tikai Latvijas, bet visa Baltijas reģiona tautsaimniecības interesēs, tādējādi stiprinot "Latvijas dzelzceļa" kā Baltijas transporta līdera lomu," viņš klāstīja.

Latvija un Ķīna vienojās kopīgi strādāt pie nokomplektētu vilcienu sastāvu satiksmes izveidošanas satiksmē starp Ķīnu un Eiropu, koordinējot sadarbību ar kravu īpašniekiem, piegādātājiem, kā arī kopīgās mārketinga aktivitātēs. Sadarbība paredz arī vienošanos cenas noteikšanā un kravu piesaistē pārvadāšanai abos virzienos regulārā vilcienu satiksmē.

Par atbildīgajiem uzņēmumiem pirmā vilciena organizēšanā apstiprināti SIA "LDz Cargo Loģistika" un "China Railway Container Transport Corporation".

Tāpat vīzītes ietvaros satiksmes ministrs Uldis Augulis un LDz vadītājs pārrunāja sadarbības iespējas ar Ķīnas Dzelzceļa ritošā sastāva korporāciju (Chinga Railway Rolling Stock Corporation), Ķīnas loģistikas un Iegādes federāciju (China Federation of Logistics and Purchasing) u.c.

Koncerns "Latvijas dzelzceļš" sastāv no valdošā uzņēmuma VAS "Latvijas dzelzceļš" un piecām meitas sabiedrībām – AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDZ CARGO", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDZ ritošā sastāva serviss", kā arī apsardzes uzņēmuma SIA "LDZ apsardze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!