Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa līdz nākamā gada 22.janvārim atlika likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") prasības izskatīšanu pret SIA "Eurobalt Junipro", kā arī bijušo aviokompānijas "airBaltic" akcionāri SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) un "Taurus Asset Management Fund Limited" ("Taurus"), kurā lūgts par spēkā neesošu atzīt aizdevuma līgumus, saskaņā ar kuriem BAS tika aizdoti 14 miljoni latu (19,9 miljoni eiro).

Kā norādīja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha, lietas izskatīšana tika atlikta, tā kā lietā iesniegta blakus sūdzība, un lieta tagad nosūtīta Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātai blakus sūdzības izskatīšanai. Šaboha paskaidroja, ka blakus sūdzība ir iesniegta par lēmumu, ar kuru bez virzības atstāta prasības pieteikuma jaunā redakcija, lai arī tiesa bija noteikusi termiņu trūkumu novēršanai.

Pērn tiesvedība šajā lietā tika apturēta, tomēr tagad tā ir atjaunota un lieta nodota izskatīšanai citai tiesnesei. Lēmums par tiesvedības apturēšanu tika pieņemts, jo BAS dalībniekiem citā tiesvedībā bija noteikti darbību ierobežojumi.

"Eurobalt Junipro" pārstāvis Zigurds Krastiņš iepriekš sacīja, ka "Krājbanka" apstrīd vēl citus ar aizdevuma līgumu saistītus darījumus. Pēc viņa domām, šī ir "fantastiska prasība", jo neesot neviena pierādījuma, kas apliecinātu prasības pamatotību, un viss balstoties uz "Krājbankas" administratora apgalvojumiem.

"Taurus" pārstāvis tiesā advokāts Viktors Tihonovs toreiz pastāstīja, ka "Taurus" bija aizdevis naudu BAS, bet BAS aizdeva naudu "airBaltic", bet vēlāk "Taurus" cedēja savas prasījuma tiesības Kipras kompānijai "Railtown Export Limited". Pēc jurista vārdiem, "Krājbanka" izraisīja pārsteigumu, iesniedzot šādu prasību, lūdzot atzīt par spēkā neesošu šo aizdevumu un piedzīt 14 miljonus latu no "Taurus" un pārējiem atbildētājiem. Tihonovs uzsvēra, ka šī prasība ir farss.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā patlaban notiek tiesvedība bijušā "airBaltic" vadītāja Bertolta Flika prasībā pret BAS valdes locekļiem, "Krājbanku", bankas maksātnespējas administratoru "KPMG Baltics" un bankas meitasuzņēmumu "Atlantijas biroji". Prasība celta par valdījuma traucējuma pārtraukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!