Foto: Publicitātes foto

Aviokompānijas no Lietuvas kaimiņvalstīm, bet jo īpaši Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" steidz ieņemt vietu tirgū, kas atbrīvojusies pēc tam, kad Viļņas pašvaldības kontrolētā lidsabiedrība "Air Lituanica" pagājušajā nedēļā pārtrauca darbību, pirmdien vēstīja biznesa laikraksts "Verslo žinios".

"airBaltic" bija pirmā, kas reaģēja uz kārtējās Lietuvas aviokompānijas neveiksmi. Latvijas nacionālā lidsabiedrība, kas plāno rudenī atklāt sešus jaunus maršrutus no Viļņas, pirmajās dienās pēc "Air Lituanica" darbības apturēšanas pārvadās tās pasažierus, kuru reisi ir atcelti.

Savukārt Igaunijas nacionālā aviokompānija "Estonian Air" plāno līdz divām reizēm dienā palielināt reisu skaitu maršrutā Tallina-Viļņa, kas bija veiksmīgākais "Air Lituanica" maršruts.

Ungārijas zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" savā lidojumu kartē arī ir pievienojusi divus maršrutus pēc "Air Lituanica" neveiksmes.

Jau vēstīts, ka Lietuvas galvaspilsētas Viļņas pašvaldības kontrolētā lidsabiedrība "Air Lituanica", kas reisus sāka pirms nepilniem diviem gadiem, piektdien apturēja darbību finanšu problēmu dēļ un no sestdienas atcēla visus reisus.

Līdz šim Lietuvā regulāro pasažieru pārvadājumu bizness bijis neveiksmīgs. 2009.gadā bankrotēja nacionālā lidsabiedrība "flyLAL -Lithuanian Airlines", kas piederēja vietējiem uzņēmējiem. 2009.gadā tika nodibināta aviokompānija "Star1 Airlines", kas beidza veikt reisus, kad 2010.gadā parādu dēļ tās vienīgā lidmašīna tika arestēta Dublinas lidostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!