Foto: DELFI

Investīcijas īres namos pandēmijas apstākļos, šķiet, kļūst par "new black" jeb jauno modes lietu arī Baltijas reģionā – par tām runā, notiek arī gana vērienīgi darījumi. Ieguldījumi īres mājās nodrošina varbūt ne pārāk augstu ienesīgumu investoriem, taču tiek uzskatīti par salīdzinoši zema riska investīcijām, jo cilvēkiem vienmēr ir nepieciešams jumts virs galvas.

Īres tirgus Baltijā ir tiktāl attīstījies, nobriedis, ka tā saucamie institucionālie investori arvien biežāk vērsīs skatu uz šo reģionu, būs te vairāk klātesoši, ir pārliecināts Tallinā bāzētās nekustamā īpašuma investīciju pārvaldīšanas, konsultāciju kompānijas "Lumi Capital" partneris Martins Rekors (Martin Rekor). Šis uzņēmums šogad iniciējis, novadījis lielāko darījumu īres tirgū Baltijā – septembrī apdrošinātājs "BTA Baltic Insurance Company" un nekustamā īpašuma attīstītājs YIT paziņoja par investīcijām piecu īres namu būvniecībā Baltijā, "Lumi Capital" pārstāvēja nosacīti pircēju – BTA, kurš turpmāk būs šo namu īpašnieks. Savukārt, kā apgalvo "Lumi Capital", tas ir kļuvis par lielāko īres mājokļu portfeļa pārvaldnieku mūsu reģionā.

Intervijā "Delfi Bizness" uzņēmējs atklāj, kāpēc Tallinā dzīvokļu cenas, šķiet, jau skrien debesīs, kurā jomā Latvija ir priekšā Igaunijai, kā arī savus plānus mūsu tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!