Foto: F64

2021. gada septembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās – tās mēneša laikā pieauga par 1,1%, liecina "Arco Real Estate" apkopotie dati.

Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 887 EUR/m². 2021. gadā sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 9,9%.

Sērijveida dzīvokļu cenu izmaiņas kopš 2021. gada sākuma, %

Visos lielākajos Rīgas mikrorajonos septembrī turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās. Septembrī cenu pieaugums bija mazāks nekā iepriekšējos mēnešos. Aizvadītajā mēnesī cenas visvairāk pieauga divistabu un trīsistabu dzīvokļiem sērijveida ēkās visos Rīgas mikrorajonos. Sakarā ar zemo dzīvokļu piedāvājumu dzīvokļu cenas Rīgas apkārtnē pieauga vēl straujāk. Augustā lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums nedaudz pārsniedza 1000, bet septembrī atkal noslīdēja zemāk. Tomēr tas joprojām bija būtiski zemāks nekā gadu iepriekš.

Kopš 2021. gada sākuma visos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Bolderājā (+ 13%).

Septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 887 EUR/m². Cenas vidēji bija par 45% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 EUR/m².

Septembrī dzīvokļu cenās tika konstatētas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās vienistabas (+0,9%), divistabu (+1,1%), trīsistabu (+1,4%) un četristabu (+0,8%) dzīvokļiem.

Septembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājās par 5%. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos samazinājās par 4%. Salīdzinot ar 2020. gada septembri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija zemāks par 17%, nekā pirms gada, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums par 20%.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits septembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits pārsvarā samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Mežciemā – par 22 %, savukārt visvairāk tas palielinājās Āgenskalnā (+10%).

Septembrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā, turpretī Bolderājā un Imantā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Septembrī lielāko Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenās tika novērotas izmaiņas. Visos lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas pieauga. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Ķengaragā, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 1,9%. Vismazākās izmaiņas novērotas Āgenskalnā un Iļģuciemā, kur cenas palielinājās par 0,6%.

Salīdzinot ar 2020. gada sākumu, septembrī sērijveida dzīvokļu cenas bija augstākas par 8 %. Savukārt kopš 2021. gada sākuma cenas bija augstākas par 10 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas septembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 1026 EUR/m². Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena septembrī bija Bolderājā – 660 EUR/m², kas mēneša laikā arī pieauga.

2021. gada septembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 53 000 līdz 59 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 30 000 līdz 43 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 29 000 līdz 44 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Septembrī sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē palielinājās par 1%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 779 EUR/m². 2021. gada pirmajos deviņos mēnešos dzīvokļu cenas Ogrē palielinājās par 18%.

Kauguros septembrī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās līdz 755 EUR/m². Kopš 2021. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās par 20 %.

Dzīvokļu cenas Salaspilī palielinājās par 3%. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 829 EUR/m². Šogad sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī palielinājās par 19 %.

Jelgavā aizvadītajā mēnesī dzīvokļu cenas palielinājās par 3%, bet sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniedza 663 EUR/m². Kopš 2021. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 23%.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!