Foto: AP/Scanpix/LETA

Apvienotā Karaliste, cenšoties "izolēt" Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sankciju sarakstā ir iekļāvusi Krievijas oligarhu un futbola kluba "Chelsea" īpašnieku Romānu Abramoviču, tādējādi radot šaubas par iespējamu kluba pārdošanu, ziņo raidsabiedrība "CNN".

Ceturtdien izplatītajā paziņojumā Apvienotās Karalistes valdība informējusi, ka tā sankcijām pakļauto personu sarakstā iekļauj vēl septiņus oligarhus un politiķus, tostarp Abramoviču.

Abramovičs šomēnes paziņoja, ka plāno pārdot "Chelsea", jo tas ir "kluba, līdzjutēju, darbinieku, kā arī kluba sponsoru un partneru interesēs". Šāds paziņojums sekoja pēc tam, kad viņš kluba pārvaldīšanu bija nodevis tā labdarības fonda pilnvarotajiem.

Tomēr saskaņā ar jaunajām sankcijām viņa aktīvi tiks iesaldēti un tiks aizliegti darījumi ar Apvienotās Karalistes privātpersonām un uzņēmumiem. Miljardierim tiks piemērots arī ceļošanas aizliegums, kas aizliedz viņam ieceļot Apvienotajā Karalistē.

Sankcijas lielā mērā skar arī "Chelsea". Klubam tiks izsniegta īpaša licence, kas ļaus spēlēt spēles, maksāt personālam un esošajiem biļešu īpašniekiem apmeklēt spēles. Tādējādi klubs vairs nedrīkstēs pārdot biļetes, un spēles varēs apmeklēt tikai sezonas biļešu īpašnieki un/vai jau pārdoto biļešu īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!