Foto: Shutterstock

Mersisaidas trenažieru zāle, kas palika atvērta, neskatoties uz stingriem jaunajiem koronavīrusa Covid-19 ierobežojumiem, saņēmusi 1000 mārciņu (1123 eiro) sodu, ziņo "BBC".

Stājoties spēkā jaunajiem ierobežojumiem, kas paredz, ka sporta zālēm un krogiem jāpaliek aizvērtiem, policija "Body Tech Fitness" apmeklējusi divas reizes vienas dienas laikā.

Taču īpašnieks Niks Vitkombs vairākkārt sociālajos tīklos paziņojis, ka trenažieru zāle turpinās darbu, jo tas ir "svarīgi fiziskajai un garīgajai veselībai".

"Mēs nepaliekam atvērti, lai gūtu finansiālu labumu, bet mūsu klientu garīgās un fiziskās labsajūtas dēļ," viņš paudis.

"Sporta zāles būtu jāatbalsta cīņā pret Covid izraisīto aptaukošanos, garīgajām problēmām un daudziem citiem apstākļiem un slimībām," viņš paudis.

Mersisaidas policija rīkojusies, jo kāds sabiedrības loceklis ziņojis, ka sporta zāle pārkāpj noteikumus. Policija likusi sporta zāli slēgt trešdienas rītā, bet tad, kad tur atgriezās vēlāk tajā pašā dienā un konstatēja, ka tā joprojām darbojas, piemēroja naudas sodu.

Medicīnas eksperti uzskata, ka sporta zāles var veicināt vīrusa izplatīšanos, jo tur ir ierobežota vieta ar koplietošanas aprīkojumu. Taču sporta zāļu īpašnieki iebilst pret šo viedokli, apgalvojot, ka ieguvumi no sportošanas sabiedrībai ir lielāki.

Lielbritānijas lielākais sporta klubu tīkls "Pure Gym" paziņojis, ka apsver tiesvedību saistībā ar lēmumu slēgt sporta zāles un fitnesa centrus Liverpūlē.

Vairāk nekā 131 000 cilvēku ir parakstījuši petīciju, kurā aicināts valdību nepieļaut sporta zāļu slēgšanu, lai apturētu Covid-19 izplatīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!