Foto: F64
Latvijas gaļas liellopu audzētāji nākamgad plāno palielināt pašu ražotās liellopu gaļas realizācijas īpatsvaru vietējā tirgū, sacīja Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācijas vadītājs Mārtiņš Vāgners.

Viņš atzina, ka vietējā tirgū ir liela interese par liellopu gaļu un ar laiku vietējās zināmas izcelsmes un kvalitātes liellopu gaļas realizācijas īpatsvaru Latvijā iecerēts palielināt. "Attiecībā uz vietējo tirgu tendence ir pozitīva. (..) Ceram nākamgad redzēt vietējās preču zīmes ["Pļavas teļš"] rezultātus un augļus," sacīja Vāgners, piebilstot, asociācija ar dažāda veida sadarbības partneriem strādā pie noteiktas, uz vietējo tirgu orientētas preču zīmes "Pļavas teļš" attīstīšanas.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvijas liellopu audzētājiem šobrīd apjomus vietējā tirgū liedz kāpināt problēmas gaļu nogādāt līdz patērētājam, jo lai liellopu gaļas atbilstoši sadalītu, uzglabātu, dzesētu, ir nepieciešamas investīcijas, kuras gaļas sektoram ir grūti piesaistīt.

Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācija ir reģistrēta 2010. gadā, un tās mērķis ir profesionālo interešu pārstāvībai apvienot gaļas un piena šķirņu liellopu audzētājus un sekmēt gaļas un piena šķirņu liellopu ganāmpulku attīstību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!