Foto: Edgars Pohevičs
AS "Liepājas Papīrs" ražotnē Liepājā darbu sākusi Baltijā pirmā hibrīddrukas iekārta "MPS EF SYMJET", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Hibrīddrukas iekārtas iegādē uzņēmums ir investējis vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Svinīgo notikumu atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, kurš savā uzrunā uzsvēra, ka "Liepājas Papīrs" ir uzņēmums ar 121 gadu ilgu vēsturi, kurš vienmēr "ir spējis pielāgoties pasaules prasībām, tehnoloģijām un zināšanām, un tas ir unikāli".

"MPS EF SYMJET" ir uzņēmuma "MPS Systems B.V." un Lielbritānijas drukas uzņēmuma "DOMINO UK Limited" iekārtu apvienojums. Būtiskākās iekārtas priekšrocības ir iespēja sasniegt niansētākus toņus, pateicoties paplašinātājam CMYK krāsu modelim ar oranžo un violeto krāsu.

Uz iekārtas var realizēt folija aukstspiedes projektus, veikt darbu laminēšanu un iegūt sietspiedei līdzvērtīgu krāsas uznesumu, rodot iespēju veidot pilnīgi unikālus tekstūras efektus.

"Liepājas papīrs" ir dibināts 1993. gadā uz bijušās Liepājas papīra izstrādājumu fabrikas bāzes. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 198 090 eiro, tas nodrošina darba vietas vairāk nekā simts darbiniekiem un ir viens no vadošajiem uzlīmju un etiķešu ražotājiem Baltijas valstīs.

Kā liecina portālā "Firmas.lv" publicētā informācija, "Liepājas papīrs" apgrozījums pagājušajā gadā bija 6 387 647 eiro, bet peļņa - 81 332 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!