Foto: Publicitātes foto

Zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Syfud", kas strādā ar zīmolu "Port Lite", ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Lietuvas būvkompāniju "Kalvasta" par jaunas zivju pārstrādes rūpnīcas izbūvi Liepājas ostas teritorijā. Kopējās investīcijas jaunajā rūpnīcā pārsniegs 6 miljonus eiro.

Konkursā pavisam piedalījās septiņas būvkompānijas no Latvijas un Lietuvas, ziņo uzņēmums.

"Būvkompāniju konkurss ilga aptuveni pusgadu, un esam pilnībā vienojušies par mums izdevīgu cenu, gala termiņiem un rūpnīcas izbūves procesa pārvaldību. Jaunajai rūpnīcai jābūt gatavai jau šovasar. Pēc jaunās rūpnīcas izbūves līdzšinējie ražošanas apjomi palielināsies trīs reizes. Tāpat varēsim palielināt gan sortimentu, gan dažādot iepakojuma veidus," komentē SIA "Syfud" īpašnieks Sigits Ambrazevičs.

SIA "Syfud" 2020. gadā iegādājās bijušās Liepājas zivju konservu rūpnīcas zemi. Īpašums iegādāts no likvidējamās "Trasta komercbankas". Iepriekš uzņēmums lēsa, ka rūpnīcas izveidi izdosies pabeigt 2022. gada rudenī.

Teritorijas labiekārtošanā un zivju pārstrādes ražotnes izbūvē tas investējis 10 miljonus eiro. Rūpnīcas kopējā teritorija pārsniedz sešus hektārus. Līdz ar jaunās rūpnīcas izbūvi noslēgsies teritorijas labiekārtošanas pirmais posms. Pēc tā noslēgšanās uzreiz tiks sākts otrais posms, kas paredz tālāku teritorijas labiekārtošanu, ražošanas jaudu un efektivitātes kāpināšanu. Trīs gadu investīciju plāns paredz teritorijas labiekārtošanā ieguldīt 35 miljonus eiro.

"Runājot par pārtikas nozari, jārēķinās, ka skaistas ēkas un kvalitatīvi būvmateriāli ir tikai neliela daļa no ražošanas procesa. Daudz svarīgāk ir nodrošināt augstus pārtikas ražošanas standartus visā ražošanas cikla laikā, kā arī saražotās produkcijas loģistiku," norāda Ambrazevičs.

Pagājušā gada beigās Liepājas ražotnē ar "Port Lite" zīmolu tika sākta zivju un krabju nūjiņu, kā arī citu zivju produktu ražošana, ko uzņēmums eksportē uz Ukrainu, Poliju, Saūda Arābiju un citām valstīm.

"Lursoft" dati rāda, ka SIA "Syfud" reģistrēta 2020. gada vēlā rudenī, Liepājā. 2021. gadā tās apgrozījums bijis nedaudz virs 57 tūkst. eiro, uzņēmums strādājis ar zaudējumiem 998 tūkst. eiro apjomā. 2021. gadā tas nodarbināja 23 cilvēkus. Sabiedrība 100% pieder Lietuvas kompānijai UAB "Portlite", kas reģistrēta Klaipēdā. "Port lite" mājaslapa vēsta, ka Ambrazevičs ir uzņēmējs ar 25 gadu ilgu pieredzi zivju pārstrādes biznesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!