Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts piektdien dosies reģionālajā vizītē uz Liepāju, kuras ietvaros piedalīsies arī SIA "Liepājas enerģija" biokoģenerācijas stacijas būvniecības uzsākšanas pasākumā, informē Ekonomikas ministrija.

Jau vēstīts, ka jaunā biomasas koģenerācijas stacija, kuras būvniecību Liepājā plānots pabeigt līdz nākamā gada apkures sezonas sākumam, būs lielākā un modernākā Baltijas valstīs. Šis ir viens no trim projektiem, ko "Liepājas enerģija" īsteno ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Pēc projekta pabeigšanas, izmantojot lētāku kurināmo, būs iespējams samazināt ražošanas pašizmaksu, mazināt gāzes cenas ietekmi uz siltumenerģijas tarifu un turpināt esošā tarifa samazināšanu.

Stacijas izbūves līgums parakstīts ar AS "UPB". Plānotās investīcijas projektā ir aptuveni 6,4 miljoni latu, tostarp projekts saņēmis atbalstu no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda 2,2 miljonu latu apmērā.

Plānots, ka jaunā biokoģenerācijas stacija gadā saražos 60 000 megavatstundu siltumenerģijas, kas ir 20% no kopējā apjoma, un 12 000 megavatstundu elektroenerģijas. Kā kurināmo jaunajā stacijā izmantos šķeldu.

Ekonomikas ministrija informē, ka tāpat kā citu reģionālo vizīšu laikā arī Liepājā ekonomikas ministrs uzstāsies ar publisko lekciju "Industriālā politika. Attīstības iespējas reģionos", kas plkst.11 notiks Liepājas universitātē un to aicināti apmeklēt ne tikai studenti, bet arī citi interesenti. Industriālās politikas mērķis ir panākt augstāku valsts industrializāciju un eksporta komplicētību, radot augstākas pievienotās vērtības produktus un pakalpojumus, labāk apmaksātas un jaunas darbavietas.

Ekonomikas ministrs apmeklēs arī Liepājas biznesa centru un tā uzņēmumus "Lesjofors Springs LV", "Baltic Rim", "Jensen Metal" un "Interspiro Latvia". Pēc tam D.Pavļuts iepazīsies ar Liepājas ostas darbību, bet pēcpusdienā tiksies ar Liepājas pilsētas pašvaldības vadību.

Vizītes noslēgumā ekonomikas ministrs tiksies ar poligrāfijas uzņēmuma AS "Liepājas papīrs" vadību, kā arī apskatīs ražotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!