Foto: Publicitātes attēls

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde, ieguldot 569 265 eiro, īstenos projektu "Jahtu ostas infrastruktūras būvniecība 1. kārta", informē pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Projektā paredzēta jahtu centra ēkas būvniecība, kurā tiks izvietots birojs, apmeklētāju dušas, tualetes un veļas mazgātava, esošās piestātnes rekonstrukcija un aprīkošana un jaunu peldošo piestātņu iegādi un uzstādīšanu. Tāpat plānots uzstādīt nožogojumus noejai uz peldošajām piestātnēm un uzstādīt videonovērošanas sistēmu, uzlabojot vispārējo drošības līmeni jahtu ostā un bezmaksas bezvadu interneta nodrošinājumu visā jahtu ostas teritorijā.

Jau tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu ar SIA "ReRe Meistari" par būvniecības sākšanu saskaņā ar Liepājas SEZ pārvaldes izsludināto iepirkumu, kurā uzņēmuma piedāvājumu atzina par saimnieciski visizdevīgāko ar zemāko cenu.

Ratniece-Kadeģe norādīja, ka ar katru gadu Liepājas jahtu ostā ienāk arvien vairāk jahtu. Jahtu skaita pieaugums ir salīdzinoši neliels, bet stabils. 2019.gadā dominēja jahtas no Vācijas, Polijas, Lietuvas, bet vasaras vidū parādījās vairāk jahtu no Skandināvijas valstīm - Zviedrijas un Somijas.

Viena no Liepājas Jahtu osta priekšrocībām ir tā, ka tā atrodas pilsētas centrā un ērti kājām var izstaigāt visu Vecliepāju. Tāpat jahtsmeņi bieži meklē iespēju nokļūt Karostā, jo, ienākot Liepājas ostā, nevar nepamanīt zeltītos Karostas Svētā Nikolaja katedrāles kupolus, kas laistās saules staros, klāstīja SEZ pārsāve.

Liepājas Jahtu ostas vadītājs Kārlis Kints apliecināja, ka jahtu skaits pēdējos gados ir līdzīgs, ar pozitīvu dinamiku, katru gadu jahtu skaits pieaug, tomēr grūti prognozēt kā tas būs šogad un kā jahtsmeņu tradīcijas un ceļotprieku ietekmēs Covid-19 pandēmija un tās radītie ierobežojumi.

Arī šogad gatavojoties jaunajai jahtu sezonai, Liepājas Jahtu ostas pārstāvji piedalījās vairākās izstādēs. Kints uzsvēra, ka ļoti svarīgi ir iekļauties kopējā loģistikā, jo jahtsmeņi, plānojot savus ceļojumus, izvēlas, kurā ostā ienākt un uzkavēties kādu dienu.

Ostas modernizēšanas projekts tiek īstenots Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā" gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!