Foto: Shutterstock
Kafijas ražotāja SIA "Liepājas kafijas fabrika" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,875 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās 5,7 reizes - līdz 16 924 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija turpināja ražot standarta produkciju vietējam tirgum - šķīstošo kafiju un pēc pasūtījuma ražoja arī malto kafiju. Kompānijas apgrozījums pērn vietējā tirgū veidoja 36%, kamēr eksports - 64%. Ievērojamāko eksporta apmēru kompānija sasniedza Ukrainā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pagājušā gada beigās uzņēmumā patstāvīgi tika nodarbināti 27 darbinieki. Pērn kompānija nodrošināja dažāda veida apmācības un profesionālās kvalifikācijas celšanas pasākumus.

2018.gadā "Liepājas kafijas fabrika" plāno turpināt ražot malto un šķīstošo kafiju. Tāpat kompānija ir iecerējusi meklēt jaunus sadarbības partnerus un jaunus produkcijas realizācijas tirgus. Arī turpmāk kompānijas prioritātes būs tālāka ražošanas izmaksu kontrole, optimizācija un ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Ziņots, ka "Liepājas kafijas fabrika" 2016.gadā strādāja ar 1,766 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 42,7% un bija 96 805 eiro.

"Liepājas kafijas fabrika" ir reģistrēta 2001.gadā, atdalot uzņēmumu no "Liepājas cukurfabrikas". Kompānijas pamatkapitāls ir 3,337 miljoni eiro. "Liepājas kafijas fabrikas" galvenais darbības virziens ir šķīstošos kafijas, šķīstošo kafijas dzērienu un maltās kafijas ražošana. "Liepājas kafijas fabrika" pieder Ukrainas "Aktīvu pārvaldīšanas kompānijai "Rietumu investīciju grupa"" (84,04%) un Ukrainas-Anglijas kopuzņēmumam "Galka LTD" (15,96%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!