Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" (LDZ) valsts pilnvarnieka amatam izvirzījusi Liepājas mēru un Liepajas SEZ valdes priekšsēdētāju Uldi Sesku.
Par to BNS informēja Liepājas domes preses dienestā.

Jau ziņots, ka jaunie LDz valsts pilnvarnieki pārstāvēs trīs Latvijas lielās ostas un trīs valdību veidojošās partijas. Par pilnvarnieku apstiprināšanu vēl būs jālemj satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam.

Kā Ventspils ostas kandidāts LDz pilnvarnieka amatam ir nosaukts Ventspils mērs Aivars Lembergs. Savukārt Rīgas ostas valde par to, kuru kandidātu izvirzīt LDZ valsts pilnvarnieka amatam, lems 3.decembrī ostas valdes sēdē. Iespējams, ka tāpat kā Liepāja un Ventspils arī Rīga par savu pārstāvi izvirzīs pilsētas mēru - Andri Bērziņu.

Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK kā savu kandidātu valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" pilnvarnieka amatam izvirzīs "Latvijas Unibankas" darbinieku Zigurdu Cīruli. Savukārt Tautas partija kā savu pilnvarnieku nolēmusi izvirzīt Daugavpils rajona padomes priekšsēdētāju Arvīdu Kucinu, bet savienība "Latvijas ceļš" (LC) izvirzija LC ģenerālsekretāru Žoržu Tikmeru.

Gorbunovs jau iepriekš pauda, ka gan partiju, gan lielo ostu izvirzītos kandidātus LDz valsts pilnvarnieku amatiem izvērtēs kā vienotu komandu, nevis katru atsevišķi.

Ministrs izvērtēs, cik pilnvarnieki ir rīcībspējīgi, lai varētu uzņemties gan politisku, gan saimniecisku atbildību par uzņēmumu. Līdz laikam, kamēr nebūs izvirzīti visi LDz pilnvarnieku amatu kandidāti, ministrs komentārus nesniegs.

Iepriekš premjers Andris Šķēle pauda, ka nebūtu ieteicama līdzšinējo LDz pilnvarnieku atkārtota izvirzīšana. Pilnvarnieki tiek mainīti tieši tādēļ, ka iepriekšējo valsts pilnvarnieku darbs tika asi kritizēts valdībā. Pašlaik vienīgais no izvirzītajiem kandidātiem, kas jau ir bijis LDz pilnvarnieks, ir Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!