Foto: LETA

Piektdien vakarā AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers no AS "Liepājas metalurgs" saņēmis skaidrojumu par valdes un akcionāru veiktajām darbībām investoru piesaistē laika periodā no jūnija līdz šodienai.

Skaidrojumā nav sniegta dokumentāli apstiprināta informācija par 10 miljonu latu aizdevuma saņemšanu atbilstoši TAP plānam, teikts Velmera paziņojumā medijiem.

Skaidrojuma vēstulē minēta arī informācija, ka "Liepājas metalurga" akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals parakstījuši līgumu ar uzņēmumu "Daļpolimetall" par viņiem piederošo akciju nodošanu tam.

Kā ziņots, finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāri Zaharjins un Segals pagājušajā nedēļā paziņoja, ka panākuši vienošanos par 70% uzņēmuma akciju nodošanu Krievijas uzņēmumam "Daļpolimetall", lai investors varētu ieguldīt nepieciešamos līdzekļus rūpnīcā un pēc iespējas ātrāk atjaunotu tehnoloģisko procesu.

Atbilstoši plānam no potenciālajiem investoriem līdz 30.septembrim paredzēts saņemt aizdevumu desmit miljonu latu apmērā "Liepājas metalurga" darbības nodrošināšanai.

TAP laikā "Liepājas metalurgs" plāno veikt pasākumus, kas vērsti uz ražošanas un pārdošanas apjoma pieaugumu, fokusējoties uz tirgiem, kas ir ģeogrāfiski tuvāki un ar augstākām peļņas iespējām. Tāpat TAP laikā plānots ieviest profesionālāku tirgus analīzi, lai uzņēmums spētu elastīgi plānot pārdošanas iespējas ar augstāku peļņas potenciālu. Savukārt, lai nodrošinātu papildu ieņēmumus TAP plāna īstenošanas laikā, "Liepājas metalurgs" plāno nodalīt ar tā pamatdarbību nesaistītus aktīvus un pārdot tos citām komercsabiedrībām vai fiziskām personām - šo pasākumu rezultātā rūpnīca plāno iegūt papildu naudas līdzekļus vismaz 3 765 000 latu apmērā.

"Saskaņā ar TAP plānu nepieciešamā aizdevuma summa TAP plāna izpildei ir 37 000 000 latu, kura jāsaņem ne vēlāk kā līdz 2013.gada 31.decembrim," iepriekš norādīja Velmers, paskaidrojot, ka līdz 30.septembrim ir jāsaņem pirmā daļa no aizdevuma summas desmit miljonu latu apmērā, līdz 31.oktobrim otrā daļa no aizdevuma summas 15 miljonu latu apmērā, bet līdz 31.decembrim trešā daļa - 12 miljoni latu aizdevuma summas.

"Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās un pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Liepājas tiesa ir pieņēmusi uzņēmuma TAP pasākumu plānu, ko ir izstrādājuši uzņēmuma speciālisti un kas ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošināto kreditoru, kā arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu "Prudentia Advisers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!